Deze met kip gevulde quesadilla van de BBQ is een van de vele variaties die je kunt maken. Eerder maakten wij al een pulled pork quesadilla en een vegetarische quesadilla. De kids zijn er gek op! Misschien komt dat ook omdat het verdomd veel op een pizza lijkt ;). Door de guacamole en de groente die je toevoegt is het ook nog enigszins een gezonde maaltijd. Verder vind ik dit echt een leuke en feestelijke maaltijd die je in het weekend kunt maken. Hier volgen nog enkele tips:
- Doe niet teveel vulling er op. Door teveel vulling wordt het lastiger om de quesadillas te draaien en is het ook lastig om te eten.
- Gebruik 1 tortilla en vouw deze dubbel! Als je twee tortilla op elkaar doet dan is dat ontzettend lastig draaien en valt al je vulling uit de tortilla kan ik je uit eigen ervaring vertellen.
- Gebruik niet een te hoge temperatuur. Als de temperatuur te hoog is, dan is de buitenkant al bruin/verbrand maar is de kaas van binnen nog niet gesmolten
- Gebruik geen maistortillas deze zijn lastiger te vouwen
- Eet ze direct! Dan zijn ze het aller lekkerste!
Wat heb je nodig voor 4 quesadillas?
- 4 grote tortilla’s
- 4 kippendijen
- 1 rode paprika in blokjes
- 2 tomaten in blokjes zonder zaadlijsten
- klein blikje mais
- klein blikje chilibonen
- 200 gram geraspte belegen kaas
- 200 gram geraspte cheddar
- optioneel: ingelegde jalapenõ
- peper en zout
toppings:
- guacamole
- zure room
Hoe maak je deze quesadilla van de BBQ?
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180-200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg. Ik heb hiervoor mijn gietijzeren rooster gebruikt.
Je kunt er voor kiezen om de kip te kruiden met een BBQ rub maar ik heb dat niet gedaan omdat de kids daar niet echt van houden. Ik heb daarom alleen peper en zout gebruikt en daarna de kip gegrild op de BBQ. Gril de kippendijen in ongeveer 10 minuten gaar en snij vervolgens in kleine blokjes.
Leg een tortilla op een bord dat groot genoeg is voor de hele tortilla. Beleg 1 helft van de tortilla eerst met een laagje van de twee kazen. Leg er vervolgens de blokjes paprika, tomaat, maïskorrel en chilibonen op (eventueel ook de jalapeno). Leg daar vervolgens weer een laagje van de twee kazen op. Vouw de tortilla dubbel en leg hem op het rooster van de BBQ.
Gril de tortilla in ongeveer 4 minuten krokant en totdat de kaas is gesmolten.
Serveer direct met e guacamole en de zure room.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 4 grote tortilla's
- 4 kippendijen
- 1 rode paprika in blokjes
- 2 tomaten in blokjes zonder zaadlijsten
- klein blikje mais
- klein blikje chilibonen
- 200 gram geraspte belegen kaas
- 200 gram geraspte cheddar
- optioneel: ingelegde jalapenõ
- peper en zout
- guacamole
- zure room
INSTRUCTIES
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180-200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg. Ik heb hiervoor mijn gietijzeren rooster gebruikt.
Je kunt er voor kiezen om de kip te kruiden met een BBQ rub maar ik heb dat niet gedaan omdat de kids daar niet echt van houden. Ik heb daarom alleen peper en zout gebruikt en daarna de kip gegrild op de BBQ. Gril de kippendijen in ongeveer 10 minuten gaar en snij vervolgens in kleine blokjes.
Leg een tortilla op een bord dat groot genoeg is voor de hele tortilla. Beleg 1 helft van de tortilla eerst met een laagje van de twee kazen. Leg er vervolgens de blokjes paprika, tomaat, maïskorrel en chilibonen op (eventueel ook de jalapeno). Leg daar vervolgens weer een laagje van de twee kazen op. Vouw de tortilla dubbel en leg hem op het rooster van de BBQ.
Gril de tortilla in ongeveer 4 minuten krokant en totdat de kaas is gesmolten.
Serveer direct met e guacamole en de zure room.