Wentelteefjes met kaneel en suiker

door Mr. in the Kitchen
Wentelteefjes met kaneel en suiker vanille recept zelf maken zelfgemaakt

Op zondag mogen de kids hier altijd het ontbijt op zondag kiezen. Dat is meestal pannenkoeken maar sinds kort zijn de wentelteefjes ook in trek. Wentelteefjes zijn ideaal om je oude boterhammen op te maken en ik weet niemand die niet van wentelteefjes houdt. Jana vindt echter de zoete variant niet lekker en kiest daarom voor hartige flensjes met tomaat en feta. Ook lekker!! Maar wat is nu echt lekker? Naast de wentelteefjes met aardbeien, vinden wij de wentelteefjes met kaneel en suiker top! Vaak doen we daar hele dunne plakjes appel bij! Dit is echt een favoriet! De combinatie van kaneel, suiker en appel is natuurlijk altijd goed en dan ook nog eens op een warm wentelteefje.

Wat heb je nodig voor 8 wentelteefjes?

  • 400 ml melk
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 8 oude boterhammen (b.v. casino wit)
  • 2 zakjes vanille suiker
  • kaneel
  • roomboter
  • dunne schijfjes van 1 appel

Hoe maak je deze wentelteefjes met kaneel en suiker?

Klop de melk samen met de eieren, een snufje zout, de vanille suiker en lekker wat kaneel los in een kom. Giet het mengsel in een diep bord.

Verhit een beetje roomboter op middelhoog vuur in een koekenpan. Leg een sneetje witbrood in het melk-mengsel en zorg er voor dat het broodje zich vol zuigt met vocht. Draai na een minuut om en doe dit ook met de andere kant. Stapel alle boterhammen op een bord waarbij je op allebei de kanten van de boterham wat kaneel strooit.

Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wentelteefjes in de koekenpan tot deze mooi goudbruin zijn.

Serveer de wentelteefjes direct nu ze warm zijn en beleg met de plakjes appel.

Eet smakelijk!

Wentelteefjes met kaneel en suiker vanille recept zelf maken zelfgemaakt

Wentelteefjes met kaneel en suiker

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 2 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 400 ml melk
  • 2 eieren
  • snuf zout
  • 8 oude boterhammen (b.v. casino wit)
  • 2 zakjes vanille suiker
  • kaneel
  • roomboter
  • dunne schijfjes van 1 appel

INSTRUCTIES

Klop de melk samen met de eieren, een snufje zout, de vanille suiker en lekker wat kaneel los in een kom. Giet het mengsel in een diep bord.

Verhit een beetje roomboter op middelhoog vuur in een koekenpan. Leg een sneetje witbrood in het melk-mengsel en zorg er voor dat het broodje zich vol zuigt met vocht. Draai na een minuut om en doe dit ook met de andere kant. Stapel alle boterhammen op een bord waarbij je op allebei de kanten van de boterham wat kaneel strooit.

Verhit een klontje roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de wentelteefjes in de koekenpan tot deze mooi goudbruin zijn.

Serveer de wentelteefjes direct nu ze warm zijn en beleg met de plakjes appel.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!