Glutenvrije quichedeeg

door Ms. in the Kitchen
quichedeeg quiche pastery quiche recipe dinner carrots tomatoes endometriosis gluten free dairy free vegan | quiche recept wortels tomaten endometriose glutenvrij zuivelvrij

Het is niet zo eenvoudig om een glutenvrij quichedeeg te maken als dat je een quichedeeg maakt met deeg dat gluten bevat. Maar met wat oefening valt het eigenlijk hartstikke mee. Je kunt dit deeg goed gebruiken voor hartige taarten. Voor zoet heeft het naar onze mening een te hartige smaak voor. Dit Glutenvrije Quichedeeg is voor een ovenschaal met een diameter van 26 cm.

Ingrediënten

  • 100 gr boekweitmeel
  • 100 gr rijstmeel
  • 50 ml olijfolie
  • 2 eidooiers
  • 5 el water
  • ½ tl zout

Zo maak je het glutenvrije quichedeeg

Meng in een grote kom het meel met de olijfolie, eidooiers en het zout. Voeg water toe en meng het deeg goed met je handen. Maak er een bal van en wikkel deze in vershoudfolie en laat ongeveer een half uur in de koelkast rusten.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Rol het deeg uit met een deegroller en plaats in een ovenschaal. Prik daarna het deeg in met een vork en bedek met een laag aluminiumfolie.

Bak het deeg in de oven gedurende zo’n 10 minuten. Haal vervolgens het deeg uit de oven en vul met de gewenste vulling en bak verder af. Een leuk recept is deze wortel-tomatenquiche.

Tip: uitrollen van glutenvrijdeeg gaat makkelijker als je dit bovenop bakpapier doet. Het voordeel is dat je het deeg eenvoudig samen met het bakpapier optilt en zonder breken verplaatst naar de ovenschaal.

Blijft het deeg plakken aan het aanrechtblad of het bakpapier? Strooi een beetje meel uit over het aanrechtblad of op het bakpapier. Blijf het deeg plakken aan je deegroller, bestrooi dan het deeg ook met een beetje meel.

Deze recepten zijn ook lekker!