Glutenvrij naanbrood recept

Een heel eenvoudig glutenvrije naan recept!

door Mr. in the Kitchen
Glutenvrij naanbrood recept naan brood glutenvrije makkelijk yoghurt

Dat Jana glutenvrij moet eten is eigenlijk nooit heel lastig. Je kunt inmiddels bijna alles glutenvrij kopen en zeker ook een hoop maken. Zo maak ik gemakkelijk glutenvrije bechamelsaus met glutenvrij meel en hebben wij een goed pasta merk (Rummo verkrijgbaar bij de Jumbo en Sligro!) waar we zeer tevreden over zijn. Glutenvrij brood is nog wel eens een dingetje maar daar weten wij ons inmiddels ook aardig mee te redden (met als topper dit brood met zaden!). Echter een lekker wit broodje dat stond nog niet in ons repertoire. Bij deze een glutenvrij naambrood recept dat zo ontzettend makkelijk is om te maken! En ook nog eens ontzettend lekker als je ze direct op eet als de broodjes nog warm zijn! Waarom hebben wij dit glutenvrij naanbrood recept niet eerder gemaakt? De broodjes zijn naturel al heerlijk (met een topping van hummus bijvoorbeeld) maar je kunt ze ook pimpen door wat kruiden toe te voegen.

Wat heb je nodig voor 8 broodjes?

  • 300 gram glutenvrij meel
  • 225 gram Griekse volle Yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout

optioneel:

  • knoflook
  • verse peterselie
  • koriander
  • za’atar
  • ras el hanout

Hoe maak je dit glutenvrij naanbrood recept?

Doe het glutenvrije meel, de yoghurt en de olie in een beslagkom. Breng op smaak met wat zout en roer de ingrediënten vervolgens met een vork door elkaar totdat dit zo goed mogelijk is gemengd (mocht je kruiden willen toevoegen dan is dit het moment!). Er ontstaan nu klontjes. Ga vervolgens verder met het kneden van het deeg met je handen. Je zult merken dat het deeg behoorlijk kan plakken maar ga gewoon door uiteindelijk wordt dit steeds makkelijker. Indien het te nat blijft kun je wat meel toevoegen maar wij hebben dit inmiddels een aantal keer gemaakt en met deze verhoudingen moet het goed zijn. Je kunt ook een keer tussendoor je handen even schoonmaken dat scheelt ook.

Verdeel het deeg vervolgens in ongeveer 8 evengrote bolletjes. Zet een koekenpan op het vuur en doe er wat zonnebloemolie in. Pak een bolletje en druk deze plat tot je een broodje hebt van ongeveer een halve cm dik en ter grote van je handpalm. Bak het naanbrood in de koekenpan in een aantal minuten per kant mooi bruin. Als de broodjes er uitzien zoals op de foto dan zijn ze klaar.

Let op! ze zijn nu heel heet! Laat een aantal minuutjes afkoelen en eet ze direct op! Als je ze te lang hebt laten staan zijn ze niet meer lekker maar dan kun je ze nog even verwarmen en smaken ze weer super!

Eet smakelijk!

Glutenvrij naanbrood recept naan brood glutenvrije makkelijk yoghurt

Glutenvrij naanbrood recept

Print
Porties: 8 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 5 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 300 gram glutenvrij meel
  • 225 gram Griekse volle Yoghurt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout
  • knoflook
  • verse peterselie
  • koriander
  • za'atar
  • ras el hanout

INSTRUCTIES

Doe het glutenvrije meel, de yoghurt en de olie in een beslagkom. Breng op smaak met wat zout en roer de ingrediënten vervolgens met een vork door elkaar totdat dit zo goed mogelijk is gemengd (mocht je kruiden willen toevoegen dan is dit het moment!). Er ontstaan nu klontjes. Ga vervolgens verder met het kneden van het deeg met je handen. Je zult merken dat het deeg behoorlijk kan plakken maar ga gewoon door uiteindelijk wordt dit steeds makkelijker. Indien het te nat blijft kun je wat meel toevoegen maar wij hebben dit inmiddels een aantal keer gemaakt en met deze verhoudingen moet het goed zijn. Je kunt ook een keer tussendoor je handen even schoonmaken dat scheelt ook.

Verdeel het deeg vervolgens in ongeveer 8 evengrote bolletjes. Zet een koekenpan op het vuur en doe er wat zonnebloemolie in. Pak een bolletje en druk deze plat tot je een broodje hebt van ongeveer een halve cm dik en ter grote van je handpalm. Bak het naanbrood in de koekenpan in een aantal minuten per kant mooi bruin. Als de broodjes er uitzien zoals op de foto dan zijn ze klaar.

Let op! ze zijn nu heel heet! Laat een aantal minuutjes afkoelen en eet ze direct op! Als je ze te lang hebt laten staan zijn ze niet meer lekker maar dan kun je ze nog even verwarmen en smaken ze weer super!

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!