Bietencarpaccio met geitenkaas gepofte poffen biet bietjes bieten dun snijden recept BBQ Big Green Egg mr and ms in the kitchen

Bietencarpaccio met geitenkaas van de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Op zoek naar een leuk vegetarisch receptje kwamen we uit op gepofte bietjes. Wij zijn gek op gepofte groenten en de inspiratie voor dit recept is de knolselderij carpaccio die we twee weken geleden maakten. Naast knolselderij hebben we ook gepofte venkel, knoflook, peper, aubergine en paprika’s op ons blog staan. Wij hebben er deze keer voor gekozen om de bietjes te poffen direct in de kooltjes. Je kunt ze ook inpakken in een beetje aluminiumfolie en dan in de kooltjes leggen. Er was er eentje iets te lang en te dicht in de kooltjes geweest maar het mooie daarvan is dat je het gewoon weg kunt snijden en het niet veel uit maakt. Voor deze bietencarpaccio met geitenkaas gebruikten we onze nieuwe mandoline! Super handig ding.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 8 bieten
  • 100 gram rucola
  • oijfolie
  • witte wijnazijn
  • 150 gram geitenkaas
  • 50 gram walnoten

extra nodig:

Hoe maak je deze bietencarpaccio met geitenkaas?

Steek de Big Green Egg aan en laat de temperatuur oplopen tot 200°C graden. Je hoeft geen rooster te plaatsen want we poffen de bietjes direct in de kooltjes. Als de BBQ op temperatuur is kun je de bietjes dicht in de buurt van de hete kooltjes plaatsen. Draai de bietjes om de tien minuten zodat ze rondom genoeg hitte hebben gehad. De bietjes zijn gaar na 45-60 minuten. Je kunt dit controleren door een satéprikker er doorheen te drukken. Dit moet makkelijk lukken. Laat de bietjes afkoelen.

Verwijder de zwarte schil van de bietjes en spoel een beetje af. Snij vervolgens met een mes of een mandoline de bietjes in hele dunne plakjes. Leg de plakjes op een bord en bestrooi licht met wat zout en peper.

Brengen een kommetje de rucola op smaak met wat olijfolie, witte wijnazijn en zout en peper. Meng alles goed door en leg op de bietencarpaccio.

Brokkel de geitenkaas in kleine brokjes op de rucola en doe dit ook met de walnoten.

Eet smakelijk!

2 reacties

Deze recepten zijn ook lekker!

2 reacties

Gerard Jantz 13 juni 2020 - 16:44

Kan ik dit soort maaltijden ook maken op mijn kleine egg, hier ben ik erg nieuwsgierig naar. Graag zie ik hier reacties van tegemoet.
Gerard.

reageer
Mr. in the Kitchen 14 juni 2020 - 08:54

Beste Gerard,

Dit kan juist heel goed op de kleine Big Green Egg. De enige ruimte die je nodig hebt is de ruimte om de bietjes bij het houtskool te leggen. Misschien kun je de bietjes beschermen met wat aluminium folie omdat ze heel dicht bij de gloeiende kooltjes komen te liggen. Bij mij was 1 van de bietjes voor de helft verkoold maar kon ik gewoon nog gebruiken (het verkoolde deel wegsnijden en je hebt een gewone biet over). Een andere optie is om de bietjes op het rooster te leggen en zo te poffen. Ik denk dat een uur op 200C voldoende is (afhankelijk van de grootte van de biet).

Mocht je hierna nog vragen hebben stel ze gerust,

Fijn weekend! Luuk en Jana

reageer

Reageer