Op zoek naar een leuk vegetarisch receptje kwamen we uit op gepofte bietjes. Wij zijn gek op gepofte groenten en de inspiratie voor dit recept is de knolselderij carpaccio die we twee weken geleden maakten. Naast knolselderij hebben we ook gepofte venkel, knoflook, peper, aubergine en paprika’s op ons blog staan. Wij hebben er deze keer voor gekozen om de bietjes te poffen direct in de kooltjes. Je kunt ze ook inpakken in een beetje aluminiumfolie en dan in de kooltjes leggen. Er was er eentje iets te lang en te dicht in de kooltjes geweest maar het mooie daarvan is dat je het gewoon weg kunt snijden en het niet veel uit maakt. Voor deze bietencarpaccio met geitenkaas gebruikten we onze nieuwe mandoline! Super handig ding.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 8 bieten
- 100 gram rucola
- oijfolie
- witte wijnazijn
- 150 gram geitenkaas
- 50 gram walnoten
extra nodig:
- mandoline (optioneel)
Hoe maak je deze bietencarpaccio met geitenkaas?
Steek de Big Green Egg aan en laat de temperatuur oplopen tot 200°C graden. Je hoeft geen rooster te plaatsen want we poffen de bietjes direct in de kooltjes. Als de BBQ op temperatuur is kun je de bietjes dicht in de buurt van de hete kooltjes plaatsen. Draai de bietjes om de tien minuten zodat ze rondom genoeg hitte hebben gehad. De bietjes zijn gaar na 45-60 minuten. Je kunt dit controleren door een satéprikker er doorheen te drukken. Dit moet makkelijk lukken. Laat de bietjes afkoelen.
Verwijder de zwarte schil van de bietjes en spoel een beetje af. Snij vervolgens met een mes of een mandoline de bietjes in hele dunne plakjes. Leg de plakjes op een bord en bestrooi licht met wat zout en peper.
Brengen een kommetje de rucola op smaak met wat olijfolie, witte wijnazijn en zout en peper. Meng alles goed door en leg op de bietencarpaccio.
Brokkel de geitenkaas in kleine brokjes op de rucola en doe dit ook met de walnoten.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 8 bieten
- 100 gram rucola
- oijfolie
- witte wijnazijn
- 150 gram geitenkaas
- 50 gram walnoten
INSTRUCTIES
Steek de Big Green Egg aan en laat de temperatuur oplopen tot 200°C graden. Je hoeft geen rooster te plaatsen want we poffen de bietjes direct in de kooltjes. Als de BBQ op temperatuur is kun je de bietjes dicht in de buurt van de hete kooltjes plaatsen. Draai de bietjes om de tien minuten zodat ze rondom genoeg hitte hebben gehad. De bietjes zijn gaar na 45-60 minuten. Je kunt dit controleren door een satéprikker er doorheen te drukken. Dit moet makkelijk lukken. Laat de bietjes afkoelen.
Verwijder de zwarte schil van de bietjes en spoel een beetje af. Snij vervolgens met een mes of een mandoline de bietjes in hele dunne plakjes. Leg de plakjes op een bord en bestrooi licht met wat zout en peper.
Brengen een kommetje de rucola op smaak met wat olijfolie, witte wijnazijn en zout en peper. Meng alles goed door en leg op de bietencarpaccio.
Brokkel de geitenkaas in kleine brokjes op de rucola en doe dit ook met de walnoten.