Emma is vandaag zes jaar geworden en dit vierden wij afgelopen weekend in een klein comité. De kids mogen altijd aangeven wat zij voor taart willen hebben en wat ze lekker vinden om te eten. In google afbeeldingen wees Emma een chocoladetaart aan waar een laag slagroom met aardbeien tussen zat en een topping van slagroom en aardbeien. Zij is namelijk een echt aardbeien monstertje! Ze kan geen genoeg aardbeien eten!. Uiteindelijk zijn we uitgekomen op dit recept van glutenvrije chocoladetaart met slagroom en aardbeien! De reactie waren lovend en dat met een vrij eenvoudig recept waar maar weinig aan mis kan gaan.
Wat heb je nodig?
voor de taart:
- 200 gram pure chocolade (72%)
- 200 gram roomboter
- 300 gram fijne kristalsuiker
- 6 eieren
- snuf zout
- 1 theelepel vanille extract
- 115 gram glutenvrije bloem
voor de slagroom en aardbeien:
- 500 mililiter slagroom
- 60 gram suiker
- 500 gram aardbeien
extra nodig:
- garde
- springvorm 24 cm
Hoe maak je deze glutenvrije chocoladetaart met slagroom en aardbeien?
Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht.
Smelt de boter en chocolade au bain marie in een kom. Dit kun je doen door een steelpannetje met een klein laagje water op te zetten en daarbovenop een kom waarvan de onderkant niet het water raakt. Door het koken van het water wordt de kom verhit en smelt je de chocolade en boter zonder al te veel warmte. Roer de chocolade en boter af en toe door.
Terwijl dit smelt kun je de suiker en de eieren in een kom even kort loskloppen en met elkaar mengen. Voeg een snuf zout en de theelepel vanille extract toe.
Doe een laag bakpapier op de bodem van je springvorm en vet de randen in.
Als de boter en chocolade zijn gesmolten meng je dit al roerende met het eimengsel. Voeg op het laatst de bloem er bij en roer goed door. Schep het mengsel in de springvorm en bak in ongeveer 40 minuten gaar. Dit kun je controleren door een satéprikker in het midden van de taart te steken. Deze het er redelijk schoon uitkomen. Laat de taart vervolgens afkoelen. Hierbij zal de taart flink inzakken maar dat is niet erg.
Klop de slagroom met de suiker op. Snij de taart in het midden door en beleg met een laag slagroom. Leg overal plakjes aardbei op. Leg de deksel van de taart weer op zijn plaats en beleg weer met een flinke laag slagroom en aardbei plakjes.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- voor de taart:
- 200 gram pure chocolade (72%)
- 200 gram roomboter
- 300 gram fijne kristalsuiker
- 6 eieren
- snuf zout
- 1 theelepel vanille extract
- 115 gram glutenvrije bloem
- voor de slagroom en aardbeien:
- 500 milliliter slagroom
- 60 gram suiker
- 500 gram aardbeien
INSTRUCTIES
Verwarm de oven voor op 180°C hete lucht.
Smelt de boter en chocolade au bain marie in een kom. Dit kun je doen door een steelpannetje met een klein laagje water op te zetten en daarbovenop een kom waarvan de onderkant niet het water raakt. Door het koken van het water wordt de kom verhit en smelt je de chocolade en boter zonder al te veel warmte. Roer de chocolade en boter af en toe door.
Terwijl dit smelt kun je de suiker en de eieren in een kom even kort loskloppen en met elkaar mengen. Voeg een snuf zout en de theelepel vanille extract toe.
Doe een laag bakpapier op de bodem van je springvorm en vet de randen in.
Als de boter en chocolade zijn gesmolten meng je dit al roerende met het eimengsel. Voeg op het laatst de bloem er bij en roer goed door. Schep het mengsel in de springvorm en bak in ongeveer 40 minuten gaar. Dit kun je controleren door een satéprikker in het midden van de taart te steken. Deze het er redelijk schoon uitkomen. Laat de taart vervolgens afkoelen. Hierbij zal de taart flink inzakken maar dat is niet erg.
Klop de slagroom met de suiker op. Snij de taart in het midden door en beleg met een laag slagroom. Leg overal plakjes aardbei op. Leg de deksel van de taart weer op zijn plaats en beleg weer met een flinke laag slagroom en aardbei plakjes.