Op zoek naar nieuwe smaken en combinatie die leuk zijn voor op de BBQ kwamen wij deze gegrilde courgette tegen. Deze gegrilde courgette van de BBQ heeft de smaken van het Midden Oosten door het gebruik van zaatar. De zaatar geeft een speciale smaak mee aan de courgette en heeft een milde nootachtige smaak. Dit kot door de sesamzaadjes die er doorheen zitten. Verder is Zaatar in allerlei verschillende combinaties van kruiden te vinden zoals bijvoorbeeld wilde oregano, marjolein, tijm, sumac, komijn. Door de courgette met een beetje olie in te wrijven en vervolgens met zout en Zaatar te bestrooien krijg je een heerlijke smaak. Let er even op of je Zaatar hebt waar zout bij zit want dan is zout natuurlijk niet nodig.
Wat heb je nodig?
- 1 courgette
- olijfolie
- zaatar
- 1 teen knoflook
Hoe maak je deze gegrilde courgette van de BBQ?
Maak de kamado gereed voor direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan hier op deze special over direct grillen.
Snij de courgette in plakjes van een halve centimeter dikte. Doe deze in een kom met wat olijfolie en bestrooi met zout en ongeveer twee eetlepels zaatar. Rasp de teen knoflook (wij gebruiken een super fijne microplane rasp) fijn en meng deze door het mengsel. Meng met je handen alles goed door zodat de smaken overal zitten.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de courgette grillen. Gril de courgette tot deze mooi gekleurd is, dit duurt maar een paar minuten. Haal de courgette van de BBQ en leg op een schaal. Serveer direct.
Wij aten deze gegrilde courgette met labneh, dit is een heerlijke frisse dikke yoghurt uit het Midden Oosten die je op smaak kunt brengen met allerlei kruiden.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 courgette
- olijfolie
- zaatar
- 1 teen knoflook
INSTRUCTIES
Maak de kamado gereed voor direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan hier op deze special over direct grillen.
Snij de courgette in plakjes van een halve centimeter dikte. Doe deze in een kom met wat olijfolie en bestrooi met zout en ongeveer twee eetlepels zaatar. Rasp de teen knoflook (wij gebruiken een super fijne microplane rasp) fijn en meng deze door het mengsel. Meng met je handen alles goed door zodat de smaken overal zitten.
Als de BBQ op temperatuur is kun je de courgette grillen. Gril de courgette tot deze mooi gekleurd is, dit duurt maar een paar minuten. Haal de courgette van de BBQ en leg op een schaal. Serveer direct.
Wij aten deze gegrilde courgette met labneh, dit is een heerlijke frisse dikke yoghurt uit het Midden Oosten die je op smaak kunt brengen met allerlei kruiden.