Neni Amsterdam hotspot restaurant review Israelisch

Neni Amsterdam Mr and Ms uit eten

door Mr. in the Kitchen

Een tijdje terug hadden wij een dagje om zelf in te vullen en kozen er voor om naar Amsterdam te gaan en daar wat te struinen over de grachten. In de Avond hebben wij gegeten bij Neni Amsterdam (website) en dat was heel goed bevallen! De keuken van Neni is een mix van het midden oosten en mediterraans. De laatste tijd heeft vooral de keuken uit het midden oosten onze aandacht! Wat houden wij van de humus, verse kruiden, zoete aardappels en hete pepers! Omdat het behoorlijk vol zat, zaten wij aan een soort bartafel met uitzicht op de keuken.

Het restaurant Neni Amsterdam

Het restaurant is gevestigd in de oude citroengarage bij het Olympisch stadion. Het is een enorm groot restaurant met heel veel plekken. Het is erg sfeervol ingericht en heeft hele gave ronde tafels aan de rand van het restaurant. Er is veel gebruik gemaakt van licht hout en er staan hele grote planten in de zaak. Hier is echt aandacht aan het interieur besteed. Er is een speciaal gedeelte voor Neni Deli waar je lichte salades en broodjes kunt bestellen als lunch. Het brood komt uit hun eigen bakkerij! Maar dat was nog niet alles er is zelfs nog een gedeelte voor de Lemonman. Aan deze bar kun je wijnen, verschillende biertje en cocktails bestellen.

Wat aten wij?

Bij Neni staat eten delen centraal. Er zijn verschillende mezze’s te bestellen en daar hebben we ons zeker tegoed aan gedaan. Gelukkig voor Jana zijn de meeste gerechtjes vegetarisch en ook nog eens glutenvrij. De mezze die er voor ons he meeste uit sprong was de gepofte knolselderij! Deze gaan we zeker een keer thuis maken. Eerst is deze op hun houtskool grill gegrild en daarna in dunne plakken gesneden. Echt een aanrader. Ook hadden wij sperzieboontjes met avocado, rode pepertjes en gepofte quinoa. als laatste hebben wij de Fish crudo besteld. Deze rauwe vis is dun gesneden en geserveerd met citroen, pepertjes, granaatappelpitjes en wat olijfolie. Als hoofdgerecht had Jana de Mushroom Shawarma een enorm kruidige vegetarische variant op shoarma en ook deze viel goed in de smaak. Ook de kip variant die ik had zat bomvol kruiden. Hier kan ik nog wel iets van leren.

Kortom: een heel leuk restaurant met ontzettend veel lekkere gerechtjes!

Dit restaurant gaf ons inspiratie tot het maken van deze gepofte zoete aardappel met kikkererwten!

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer