Lamskebab van de BBQ lamsvlees kamado Big Green Egg lam spies kebab lamskebab

Lamskebab van de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Deze lamskebab van de BBQ krijgt een heerlijke smaak doordat we gebruik hebben gemaakt van verse munt, citroenschil en gemalen gedroogde kruiden. Mijn zoontje Rens is gek op deze gegrilde worsten die we vaak met tzatziki serveren. Je kunt de worsten gerust een dag van te voren maken en de volgende dag grillen. Hierdoor worden de kruiden nog beter opgenomen door het vlees. Maak er een compleet feestje van door zelf tzatziki te maken en eventueel zelfs Griekse pita! In dit recept hebben we gebruik gemaakt van afgebakken Turks brood wat een prima alternatief is als je minder tijd kwijt wil zijn.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram lamsgehakt
  • 1/2 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 theelepels citroenschil (of sumac)
  • 1,5 theelepel zout
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • Spiesjes

Voor erbij:

  • 1 hoeveelheid tzatziki
  • Turks brood
  • blokjes tomaat
  • dun gesneden rode ui

Hoe maak je deze lamskebab van de BBQ?

Rasp de ui met een grove rasp (wij gebruiken die van Microplane en vinden die geweldig). Snij vervolgens de knoflook fijn en meng deze samen met alle andere ingrediënten voor het gehakt door elkaar. Kneed het gehakt niet teveel want dan wordt het gehakt wat taai. Draai met je handen het gehakt tot een worst en steek een spies door het gehakt. Maak op deze wijze ongeveer 6 worsten en leg deze weg om wat op te stijven in de koelkast.

Maak vervolgens de BBQ gereed voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg. Ik heb hiervoor mijn gietijzeren rooster gebruikt. Als de BBQ op temperatuur is kun je de worsten uit de koelkast halen en op het rooster leggen. Sluit de deksel en grill de worsten rondom bruin in ongeveer 12 minuten.

Als de lamskebab van de BBQ klaar is kun je deze direct serveren. Wij serveerden er tzatziki, Turks brood, gehakte blokjes tomaat en dun gesneden rode ui bij.

Eet smakelijk!

Lamskebab van de BBQ lamsvlees kamado Big Green Egg lam spies kebab lamskebab

Lamskebab van de BBQ

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 500 gram lamsgehakt
  • 1/2 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 2 theelepels gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 2 theelepels citroenschil (of sumac)
  • 1,5 theelepel zout
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • Spiesjes

Instructions

Rasp de ui met een grove rasp (wij gebruiken die van Microplane en vinden die geweldig). Snij de knoflook fijn en meng deze samen met alle andere ingrediënten voor het gehakt door elkaar. Kneed het gehakt niet teveel want dan wordt het gehakt wat taai. Draai met je handen het gehakt tot een worst en steek een spies door het gehakt. Maak op deze wijze ongeveer 6 worsten en leg deze weg om wat op te stijven in de koelkast.

Maak de BBQ gereed voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg. Ik heb hiervoor mijn gietijzeren rooster gebruikt. Als de BBQ op temperatuur is kun je de worsten uit de koelkast halen en op het rooster leggen. Sluit de deksel en grill de worsten rondom bruin in ongeveer 12 minuten.

Als de lamskebab van de BBQ klaar is kun je deze direct serveren. Wij serveerden er tzatziki, Turks brood, gehakte blokjes tomaat en dun gesneden rode ui bij.

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer