Chipotle mayonaise, een heerlijke combinatie van romige mayonaise en de karakteristieke smaak van chipotlepepers, biedt een perfecte balans tussen zoet, pittig en rokerig. Deze saus heeft zijn oorsprong in de Mexicaanse keuken en heeft zich verspreid over de hele wereld, waar het liefhebbers van pittig eten en culinaire avonturiers heeft veroverd.
De basis van deze saus is de chipotlepeper, een gerookte jalapeñopeper die bekend staat om zijn rijke, rokerige smaak en milde tot matige pit. Wanneer deze peper wordt gecombineerd met romige mayonaise krijg je een heerlijke dip die je gerechten wat extra’s geven. Of je nu een sandwich, een hamburger of een salade bereidt, chipotle mayonaise voegt een onmiskenbare kick en complexiteit toe.
Wat deze saus zo bijzonder maakt, is de veelzijdigheid. Het kan dienen als een smaakvolle dip voor frietjes, een aanvulling zijn op gegrilde groenten, of zelfs als een verrassend element in je marinades fungeren. De mogelijkheden zijn eindeloos en de smaakbeleving is altijd verbluffend.
Wij gebruikten deze chipotle mayonaise bij onze taco’s met garnalen!
Wat heb je nodig?
- 100 gram mayonaise
- limoensap (naar smaak ongeveer 2 theelepels)
- 1/2 theelepel chilipoeder
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- 2 theelepels chipotle peper in adobe saus (AH)
- zout
Hoe maak je deze chipotle mayonaise?
Laat ik beginnen om te zeggen dat de bovenstaande ingrediënten een richtlijn zijn. Eigenlijk is het aan jou om een mooie mix te maken waar jij tevreden mee bent door vooral te proeven en de saus verder op smaak te brengen. Wij houden bijvoorbeeld van wat pittigere mayonaise en zullen dus iets meer chilipoeder toevoegen als in het recept staat. Ook vinden wij het frisse van de limoen lekker dus zullen ook hier wat meer van toevoegen.
Meng alle ingrediënten in een kommetje en proef vervolgens vooral! Breng op hoger op smaak naar jouw wens totdat je tevreden bent!
Mocht je het een te vette saus vinden dan mixen wij ook wel eens een eetlepel Griekse yoghurt door de saus heen. Dit maakt de mayonaise wat frisser en minder vet.
Succes en eet smakelijk!
Laat ik beginnen om te zeggen dat de bovenstaande ingrediënten een richtlijn zijn. Eigenlijk is het aan jou om een mooie mix te maken waar jij tevreden mee bent door vooral te proeven en de saus verder op smaak te brengen. Wij houden bijvoorbeeld van wat pittigere mayonaise en zullen dus iets meer chilipoeder toevoegen als in het recept staat. Ook vinden wij het frisse van de limoen lekker dus zullen ook hier wat meer van toevoegen. Meng alle ingrediënten in een kommetje en proef vervolgens vooral! Breng op hoger op smaak naar jouw wens totdat je tevreden bent! Mocht je het een te vette saus vinden dan mixen wij ook wel eens een eetlepel Griekse yoghurt door de saus heen. Dit maakt de mayonaise wat frisser en minder vet.INGREDIËNTEN
INSTRUCTIES