Glutenvrij meergranen brood

Glutenvrij meergranen brood

door Ms. in the Kitchen

Een recept voor glutenvrij meergranen brood.

Een van de grootste uitdagingen dat glutenvrij eten voor mij met zich meebrengt is het vinden van lekker brood. De voorverpakte broden die je in de supermarkt kunt kopen smaken mij niet.

Onlangs probeerde ik de glutenvrij meergranen broodmix van Albert Heijn (merk: vrij van gluten). Aan het broodmix voeg ik zelf zaden en pitten toe. Met het resultaat ben ik erg tevreden! Ik maak tegenwoordig drie broden tegelijkertijd en bewaar ze gesneden in diepvrieszakjes in de vriezer. Uit 1 brood haal je ongeveer 15 sneetjes.

Lees hieronder hoe je het glutenvrij meergranen brood maakt.

Andere recepten die ik eerder heb gepost voor glutenvrij brood vind je hier.

Ingrediënten voor 1 brood:
  • 1 pak AH vrij van gluten broodmix meergranen
  • 400 ml lauwwarm water
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 7 gram droge gist
  • 1 eetlepel zonnebloempitten
  • 1 eetlepel sesamzaadjes
  • 2 eetlepels pompoenpitten

Verder nodig:

Zo maak je het glutenvrij meergranen brood:
  1. Doe alle droge ingrediënten in de kom en voeg vervolgens het warme water en daarna de olie toe. Meng met behulp van een mixer of de kneedhaak van de Kitchen Aid het geheel gedurende 3 – 5 minuten.
  2. Bekleed het bakblik met het bakpapier en schep het deeg in het bakblik.
  3. Wikkel een schone theedoek om het bakblik heen en laat het deeg gedurende minimaal 1 uur rijzen op een warme plek in huis.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Verwijder de theedoek en bak het brood gedurende 1 uur op 180 graden in de oven.
  6. Haal het brood uit het bakblik en laat op een rooster afkoelen.
  7. Wil je zeker weten of het brood van binnen gaar is?  Klop dan op de onderkant van het brood, als het hol klinkt is je brood gaar.

 

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer