Eef koffie in Den Haag

door Mr. in the Kitchen
Eef koffie Den Haag restaurant hotspot eefkoffie Weimarstraat review eten koffie lunch

Twee weken geleden hadden wij een dagje met zijn tweetjes en toen zijn we eens lekker op pad geweest. Jana is nog steeds super gek op Den Haag en wordt altijd blij als we “haar stad” bezoeken. Zij heeft een tijdje op de Conradkade gewoond en ik een paar honderd meter verder op de Obrechtstraat. En nu gingen we dus weer eens op bezoek in ons oude buurtje. Toen wij daar anderhalf jaar geleden weggingen kwam er net een nieuw koffiezaakje in de Weimaarstraat: Eef koffie (website). Daar moesten we maar eens op bezoek!

Binnen bij Eef koffie!

Binnen bij Eef koffie voel je je gelijk op je gemak. Een fijne huiskamersfeer met allemaal oude tafeltjes en stoelen. Heel de zaak zat vol en het was daardoor extra gezellig. Aan de muur hingen allemaal schilderijtjes die naast de sfeer omhoog brengen ook nog eens te koop zijn! Leuk initiatief! Ook waren er items te vinden van het vintage winkeltje waar wij laatst een sitetable hebben gekocht: Sprinkel + hop. Genoeg leuks dus maar is er ook lekker eten?

Wat aten wij bij Eef koffie?

De menukaart is vrij eenvoudig maar zoals zo vaak is dat ook de kracht! Niet teveel poespas dan kun je het als kleine zaak nog behapbaar houden! Niet geheel onbelangrijk: er was ook glutenvrij brood ter beschikking. Jana koos voor een glutenvrije tosti met geitenkaas, aubergine en truffel! Wat een combinatie! Die gaan we thuis ook eens maken. Wij zijn allebei gek op aubergine en samen met kaas en truffel,… wat wil je nog meer. Ik koos voor een stevige boterham met gerookte entrecote en truffelmayonaise. Ook ontzettend goed! Wat wij ook leuk vonden was dat er lokale Haagse biertjes waren. Zo kende ik Eiber bier nog niet en hun Hof Blond was erg lekker! Maar niet alleen het bier komt lokaal nee ook de koffie haalt eva bij de Haagse coffeeroasters: Roast Factory. En Eef koffie maakte haar naam waar! Eigenaar en barrista Eva schonk ons een mooie stevige koffie in.

O ja en wij zagen ook diverse mensen met een ontbijtplankje,.. Daarvoor moeten we binnenkort maar eens terug gaan!

Ben je op zoek naar nog meer leuke adresjes in Den Haag? Kijk dan even hier.

Deze recepten zijn ook lekker!