De kinderen zijn gek op een pokébowl! Zij hebben het liefst de variant met krokante kip maar wij kiezen eerder voor een variant met vis. Deze keer een poké bowl recept met tonijn en mango en nog veel meer toppings naar keuze. Je kunt kiezen voor ingelegde radijsjes, komkommer, avocado, paprika, zeewier, geraspte wortel met sesamolie etc. Het is even wat werk maar daarna is het echt genieten. Heerlijke smaken en ook nog eens behoorlijk gezond!
Wat heb je nodig voor 2 bowls?
- 200 gram verse! tonijn (liefst niet van supermarkt)
- 15 ml sojasaus
- 30 ml olijfolie
- 30 ml rijstwijn
- 15 gram suiker
- 1 teen knoflook geraspt
- 1/2 rode peper fijngesneden
- klein beetje gember geraspt
- 200 gram sushi rijst
- 50 gram gemengde sla
- 1 kleine mango
- halve komkommer
- drie wortels
- sesamolie
- 1 avocado
- halve rode paprika
- zeewier
- sesamzaadjes
- 1 hoeveelheid citrus ponzu dressing
Hoe maak je dit poké bowl recept met tonijn en mango?
Snij eerst de tonijn in blokjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade en doe deze in een diepvrieszakje. Doe daar de blokjes tonijn bij en haal alle lucht uit het zakje, op deze manier zit de marinade overal. Zet de tonijn weg in de koelkast.
Maak de sushi rijst klaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Snij de mango in kleine blokjes. Snij de komkommer in repen en verwijder de zaadlijsten. Ook de komkommer kun je vervolgens in blokjes snijden. Rasp de wortels boven een kom fijn. Wij gebruiken hiervoor een rasp van microplane (die zijn echt fantastisch en je wilt niet anders meer). Breng de wortel op smaak met een klein beetje sesamolie. Proef of het lekker op smaak is. Halveer en ontpit de avocado en snij ook in blokjes. Snij als laatste de rode paprika in blokjes.
Maak de ponzu dressing.
Als alles klaar is kun je de poké bowl opzetten. Begin met een hand gemengde sla. Daar die je de rijst op die je op smaak brengt met wat ponzu dressing. Vervolgens de wortel, avocado, mango, paprika, zeewier en komkommer er naast. Doe in het midden de tonijn. Bestrooi het geheel met sesamzaadjes.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 200 gram verse! tonijn (liefst niet van supermarkt)
- 15 ml sojasaus
- 30 ml olijfolie
- 30 ml rijstwijn
- 15 gram suiker
- 1 teen knoflook geraspt
- 1/2 rode peper fijngesneden
- klein beetje gember geraspt
- 200 gram sushi rijst
- 50 gram gemengde sla
- 1 kleine mango
- halve komkommer
- drie wortels
- sesamolie
- 1 avocado
- halve rode paprika
- zeewier
- sesamzaadjes
- 1 hoeveelheid citrus ponzu dressing
INSTRUCTIES
Snij eerst de tonijn in blokjes. Meng alle ingrediënten voor de marinade en doe deze in een diepvrieszakje. Doe daar de blokjes tonijn bij en haal alle lucht uit het zakje, op deze manier zit de marinade overal. Zet de tonijn weg in de koelkast.
Maak de sushi rijst klaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking. Snij de mango in kleine blokjes. Snij de komkommer in repen en verwijder de zaadlijsten. Ook de komkommer kun je vervolgens in blokjes snijden. Rasp de wortels boven een kom fijn. Wij gebruiken hiervoor een rasp van microplane (die zijn echt fantastisch en je wilt niet anders meer). Breng de wortel op smaak met een klein beetje sesamolie. Proef of het lekker op smaak is. Halveer en ontpit de avocado en snij ook in blokjes. Snij als laatste de rode paprika in blokjes.
Maak de ponzu dressing.
Als alles klaar is kun je de poké bowl opzetten. Begin met een hand gemengde sla. Daar die je de rijst op die je op smaak brengt met wat ponzu dressing. Vervolgens de wortel, avocado, mango, paprika, zeewier en komkommer er naast. Doe in het midden de tonijn. Bestrooi het geheel met sesamzaadjes.