Griekse tzatziki met dille

door Mr. in the Kitchen
Griekse tzatziki met dille Grieks yoghurt komkommer knoflook recept mr and ms in the kitchen borrel

Afgelopen weekend stond er bij ons een heerlijke gerecht op tafel: bifteki met feta van de BBQ! Wauw die moeten jullie zeker een keer maken! Bij deze Griekse maaltijd kon natuurlijk de Griekse tzatziki niet ontbreken! Wij houden echt van tzatztiki en het liefst verse gemaakt. Jana maakte eerder haar Bulgaarse versie  waarbij ze walnoten gebruikt. Die is ook echt top en kun je hier. vinden. Dit keer wilde ik een andere versie en bij deze Griekse tzatziki met dille!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram Griekse Yoghurt (10% vet)
  • 1 komkommer
  • 2 kleine of 1 grote teen knoflook
  • 2 eetlepels verse dille
  • 1 eetlepel citroensap
  • scheut extra vierge olijfolie
  • zout en peper

extra nodig:

Hoe maak je deze Griekse tzatziki met dille?

Was de komkommer en rasp deze vervolgens met een grove rasp boven de bolzeef. Als je klaar bent bestrooi je de rasp met wat zout en laat je het even vijf minuten staan. Doe de Griekse Yoghurt in een kom en rasp daar met een fijne rasp de knoflook doorheen (of snij fijn). Snij de dille fijn en voeg toe. Voeg de eetlepel citroensap en een scheut olijfolie toe.

Hou de bolzeef boven de wasbak en druk met een lepel al het vocht uit de komkommer. Je zult zien dat er behoorlijk wat vocht uit komt. Ga door tot je denkt dat het grootste gedeelte weg is.

Meng de komkommer met het yoghurt mengsel en breng op smaak met zout en peper. Proef en voeg zo nodig iets toe van datgene dat je mist.

Zet weg in de koelkast tot gebruik.

Eet smakelijk!

Wij aten deze tzatziki bij de bifteki met feta van de BBQ!

Griekse tzatziki met dille Grieks yoghurt komkommer knoflook recept mr and ms in the kitchen borrel

Griekse tzatziki met dille

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.1/5
( 7 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 500 gram Griekse Yoghurt (10% vet)
  • 1 komkommer
  • 2 kleine of 1 grote teen knoflook
  • 2 eetlepels verse dille
  • 1 eetlepel citroensap
  • scheut extra vierge olijfolie
  • zout en peper

INSTRUCTIES

Was de komkommer en rasp deze vervolgens met een grove rasp boven de bolzeef. Als je klaar bent bestrooi je de rasp met wat zout en laat je het even vijf minuten staan. Doe de Griekse Yoghurt in een kom en rasp daar met een fijne rasp de knoflook doorheen (of snij fijn). Snij de dille fijn en voeg toe. Voeg de eetlepel citroensap en een scheut olijfolie toe.

Hou de bolzeef boven de wasbak en druk met een lepel al het vocht uit de komkommer. Je zult zien dat er behoorlijk wat vocht uit komt. Ga door tot je denkt dat het grootste gedeelte weg is.

Meng de komkommer met het yoghurt mengsel en breng op smaak met zout en peper. Proef en voeg zo nodig iets toe van datgene dat je mist.

Zet weg in de koelkast tot gebruik.

Eet smakelijk!

Wij aten deze tzatziki bij de bifteki met feta van de BBQ!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!