De Brandweerkantine Maastricht: Mr and Ms uit eten

door Mr. in the Kitchen
de brandweerkantine Maastricht restaurant hotspot

Een paar weken terug waren wij twee daagjes in Maastricht omdat mijn nicht ging promoveren. Een uitgelezen kans om gelijk even wat leuke restaurantjes aan te doen! Een van die leuke restaurantjes was de Brandweerkantine. Het was een stukje lopen net iets buiten het centrum maar het was zeker de moeite waard! Wat een gave menukaart hadden zij! Allerlei verschillende gerechtjes die net even iets anders zijn als dat je normaal op de kaart ziet staan. Het was dan ook een bron van inspiratie voor toekomstige recepten!

Binnen bij De Brandweerkantine Maastricht

Wij hadden het getroffen met het weer en konden heerlijk buiten zitten! Maar binnen zag het er ook fantastisch uit! De brandweerkantine is helemaal omgetoverd met een leuke vintage inrichting. Er staan lekker veel planten in het restaurant en er is tevens een relax hoek waar je rustig een boekje kunt lezen. Wat opvalt is de enorme ruimte die het heeft. Hier kunnen met gemak een heleboel mensen bijenkaar komen en dan voelt het zeker niet vol en druk aan. Op zich niet zo verwonderlijk want in de jaren 90 reden hier de brandweerwagens nog in en uit voor Maastricht. Op dinsdag, woensdag en donderdag kun je voor een mooi bedrag een hele maaltijd krijgen. Zo is er een schnitzel-dienstag, Fish and chips en een ritjes donderdag. Tevens worden er elke woensdag drie ping-pong tafels neergezet waar je omheen kunt rennen terwijl de DJ plaatjes draait.

Wat kunnen we eten?

Ik zei het al: we waren blij verrast met de verschillende gerechtjes die op de kaart stonden! Veel aandacht voor bijzondere combinaties en genoeg vegetarische opties te kiezen. Ook hadden zij glutenvrij brood waardoor het voor Jana echt een perfect plekje is. Even een paar voorbeeldjes van mooie lunchgerechtjes: oude kaas met citroen-tijm boter en gegrilde courgette, gekookt eitje met haringkaviaar, crème fraîche en verse kruiden, bagel met zalm en doperwtjespuree, bruschetta met porchetta en gebakken radicchio en bruschetta met ricotta gemarineerde champignons en geroosterde puntpaprika.

Kijk dat noem ik nog eens een flinke dosis creatief koken! Hier gaan we zeker wat van terugzien op de site want de menukaart geeft heel veel inspiratie. Wij aten zelf gerookte meiknolletjes (flinterdun gesneden) met olijven tapenade, truffelolie en amandelen en pancakes met ahornsiroop en een stuk bananenbrood met roomboter. Ontzettend lekker allemaal en helaas konden we niet nog meer gerechtjes bestellen.

Genoeg redenen dus om naar De Brandweerkantine Maastricht te gaan! Wij zijn ook nog even langs Adriaan de Smaakmaker gegaan. Echt een aanrader maar hier schrijven we binnenkort nog een klein stukje over. Ben je op zoek naar andere hotspots kijk dan hier.

de brandweerkantine Maastricht hotspot review meiknolletjes gerookt

De gerookte meiknolletjes was een topgerechtje!

Deze recepten zijn ook lekker!