Broodje pulled beef hamburger recept BBQ Big green Egg kamado barbecue mr and ms in the kitchen

Broodje pulled beef van de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Laatst maakte ik pulled beef en daar is dit broodje pulled beef het fantastische resultaat van! Ontzettend lekker en zeker een andere smaak dan pulled pork of pulled lamb dat ik eerder maakte. Het is een stevige smaak die goed past bij de heerlijke BBQ saus die ik zelf heb gemaakt. De BBQ saus heb ik met wat port verder op smaak gebracht en zorgt voor een mooi smaak! De rode coleslaw en de augurken maken het geheel af door was frisse smaken er aan toe te voegen. Al met al een super broodje dat je zeker eens een keer moet maken als alternatief voor pulled pork. Mocht je geen eigen broodjes willen bakken dan kan ik de luxe hamburgbroodjes van de AH van harte aanraden.

Wat heb je nodig?

Hoe maak je dit broodje pulled beef?

Als de pulled beef nog warm is kun je gelijk beginnen met het maken van het broodje. Mocht je net als ik wat in de koelkast hebben bewaard zul je dit moeten opwarmen. Rooster het broodje mooi bruin en krokant op de BBQ of onder de gril van de oven.

Doe wat pulled beef op de sandwich en voeg daar wat BBQ saus aan toe. Leg daar wat van de rode coleslaw op en snij wat augurken in plakjes.

Eet smakelijk!

Broodje pulled beef hamburger recept BBQ Big green Egg kamado barbecue mr and ms in the kitchen

Broodje Pulled Beef

Print
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 1 hoeveelheid pulled beef
  • hamburger broodjes
  • BBQ saus
  • augurken
  • rode coleslaw

Instructions

Als de pulled beef nog warm is kun je gelijk beginnen met het maken van het broodje. Mocht je net als ik wat in de koelkast hebben bewaard zul je dit moeten opwarmen. Rooster het broodje mooi bruin en krokant op de BBQ of onder de gril van de oven.

Doe wat pulled beef op de sandwich en voeg daar wat BBQ saus aan toe. Leg daar wat van de rode coleslaw op en snij wat augurken in plakjes.

 

Deze recepten zijn ook lekker!

2 reacties

Dave Van Puijm 4 mei 2021 - 10:31

Beste Jana en Luuk,

Ik heb net jullie geweldige site ontdekt! Ik ga ermee aan de slag! 🙂

Ik heb sinds kort een BGE Large met een cast iron grid en wil mijn collectie accessoires gaan uitbreiden om indirect te kunnen grillen. Mijn schoonvader bezit hiervoor een conveggtor, maar ik heb gelezen dat er nu een nieuwere oplossing is: de conveggtor basket + 2 halve conveggtorstenen.
Voordeel in deze nieuwere optie is dat je ook een halve steen kan gebruiken om tegelijk direct en indirect te grillen. Nadeel zou zijn dat bij de originele conveggtor de (toch nog hogere) temperaturen beter te regelen zou zijn omwille van de ruimere luchtdoorvoer aan de zijkanten?

Wat is jouw advies hierin Luuk? De originele conveggtor of de 2 conveggtorstenen?

Alvast bedankt voor uw reactie!

Dave Van Puijm
dave.van.puym@telenet.be

reageer
Mr. in the Kitchen 4 mei 2021 - 16:42

Dag Dave,

Dankjewel! Ik vind het lastig om te beantwoorden omdat ik zelf geen basket heb. Ik heb dus geen weet van de effecten op het gebied van luchttoevoer maar als ik de opzet zo zie kan ik daar wel iets bij voorstellen dat het niet soepel verloopt. Maar, ik zie ook de voordelen van de halve conveggtorstenen en de opzet met de basket. Persoonlijk zou ik de basket en 1 halve conveggtorsteen kopen en de conveggtor. Op deze wijze kun je eigenlijk alle kanten op. Ik zie dat ze los worden verkocht en misschien scheelt het dan niet heel veel qua prijs. Mocht je op het budget willen letten had ik alleen voor de conveggtor gegaan. Deze opzet is voor mij nog nooit een probleem geweest om mee te werken. Ik weet dat er veel tegelijk kan op de BGE maar ik kies gewoon bepaalde gerechten en combi’s zodat het voor mij altijd werkbaar (en relaxed) blijft. Voor het klaarmaken van verschillende gerechten tegelijk moet je namelijk met veel rekening houden qua tijden en temperatuur. Ik kies het altijd zo dat het voor mij makkelijk en handig is dus b.v. groente die weinig tijd nodig heeft grillen tijdens het rusten van het vlees of een groentegerecht die al eerder klaar te maken is en daarna kort het vlees grillen. Dat moet je een beetje zelf uitvogelen wat je fijn vind.

Ik hoop je voldoende info te hebben gegeven en anders kun je altijd advies vragen bij een winkel in de buurt.

Succes en heel veel plezier met je BGE!

reageer

Reageer