Roerei met gerookte zalm en bieslook

door Mr. in the Kitchen
Roerei met gerookte zalm en bieslook omelet ei eieren geklutst gerookte zalm kruiden broodje mr and ms in the kitchen

Afgelopen weekend maakten wij dit roerei met gerookte zalm en bieslook. Nu denk je natuurlijk dat is toch een vrij simpel recept? Jazeker, maar toch gaat het vaak mis. Het belangrijkste aan dit recept is dat je de eieren niet helemaal droog bakt maar juist wat zacht houdt. Dat is niet erg, denk maar eens aan een zachtgekookt ei. Ook daar zit zacht eigeel en eiwit in. Doordat je het ei niet helemaal droog bakt krijg je een mooi zacht roerei . Als extra topping hebben we gekozen voor wat citroenrasp die geeft een mooie frisse toon als tegenhanger van de vette zalm. De combinatie van bieslook en zalm is sowieso een hele goede en al met al hebben we zo een fantastisch broodje samengesteld!

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 4 boterhammen
  • 100 gram gerookte zalm
  • 5 eieren
  • halve citroen
  • paar takjes bieslook
  • peper en zout

Hoe maak je dit roerei met gerookte zalm en bieslook?

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en breek de eieren er in. Laat de eieren even aanbakken en ga niet gelijk alles roeren. Op deze wijze krijg je een mooie combinatie van eiwit en eigeel. Vouw als de eieren iets zijn aangebakken de eieren over elkaar heen. Voeg een klein scheutje melk toe. Bak vervolgens nog eventjes kort door. Je moet een mooie vast substantie hebben maar niet helemaal doorbakken. Zet het vuur uit, breng op smaak met zout en peper en laat staan.

Leg de boterhammen op een bord en leg daar de roerei op. Leg een paar plakjes gerookte zalm op het ei. Rasp vervolgens wat van de citroenschil op de zalm (wij gebruiken een microplane rasp, die zijn geweldig). Snij de bieslook fijn en doe dit als laatste topping op jouw perfecte broodje!

Eet smakelijk!

Kijk hier als je op zoek bent naar nog meer lekkere lunch recepten.

Roerei met gerookte zalm en bieslook omelet ei eieren geklutst gerookte zalm kruiden broodje mr and ms in the kitchen

Roerei met gerookte zalm en bieslook

Print
Porties: 2 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 4 boterhammen
  • 100 gram gerookte zalm
  • 5 eieren
  • halve citroen
  • paar takjes bieslook
  • peper en zout

INSTRUCTIES

Zet een koekenpan op middelhoog vuur en breek de eieren er in. Laat de eieren even aanbakken en ga niet gelijk alles roeren. Op deze wijze krijg je een mooie combinatie van eiwit en eigeel. Vouw als de eieren iets zijn aangebakken de eieren over elkaar heen. Voeg een klein scheutje melk toe. Bak vervolgens nog eventjes kort door. Je moet een mooie vast substantie hebben maar niet helemaal doorbakken. Zet het vuur uit, breng op smaak met zout en peper en laat staan.

Leg de boterhammen op een bord en leg daar de roerei op. Leg een paar plakjes gerookte zalm op het ei. Rasp vervolgens wat van de citroenschil op de zalm (wij gebruiken een microplane rasp, die zijn geweldig). Snij de bieslook fijn en doe dit als laatste topping op jouw perfecte broodje!

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!