Deze gevulde eieren met peppadews zijn eigenlijk een vervolg van onze gevulde roze eieren. Daarvan kwamen we het recept tegen op internet en zette ons vervolgens aan het denken. Welke combinatie zijn er nog meer mogelijk? Daarbij kwamen we uit op rode eieren, door ze in de tomatensaus te leggen en deze versie met kurkuma. Hierbij hebben we ervoor gekozen om de kurkuma op te lossen in het water en het vervolgens even te koken. Hierdoor werd de kleur iets meer oranje als dat het geel werd. De volgende keer nemen doen we dit niet en kijken we of ze daardoor meer geel zijn geworden. Ondanks dat ze niet geel maar oranje werden, zijn deze gevulde eieren toch leuk om te maken. Deze kunnen bijvoorbeeld prima bij een avondje Nederlands elftal! Super snel te maken en heerlijk door de zoetzure peppadews.
Op onze site vind je nog veel meer gevulde eieren. Kijk voor andere smaken even hier.
Wat heb je nodig?
- 8 eieren
- 2 eetlepels kurkuma
- 2 eetlepels mayonaise
- sweet peppadews (deze zonder roomkaas)
- zout en peper
Hoe maak je deze gevulde eieren met peppadews?
Kook de eieren in een steelpannetje in ongeveer 6 minuten hard en spoel af onder koud water. Pel ze en zet de eieren weg.
Doe in hetzelfde steelpannetje een liter water en los daarin de kurkuma op. Kook het water met de kurkuma vijf minuten. Laat dit vervolgens afkoelen. Doe de gepelde eieren in het oranje water en laat ze vervolgens een nachtje staan.
Haal de oranje eieren uit het water en snij deze door de helft. Haal het eigeel uit het ei en doe deze in een keukenmachine. Je kunt denk ik ook een staafmixer gebruiken. Als alle 8 eidooiers in de keukenmachine zitten kun je twee eetlepels mayonaise toevoegen en een stuk of 5 peppadews. Pureer het geheel en proef wat je er van vind. Ik heb er in totaal denk ik 8 gebruikt en toen vond ik het een mooie balans. Voeg vervolgens wat zout en peper toe. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de vulling in de ei helften.
Je kunt ze in de koelkast zetten tot je ze wilt gebruiken. Mocht je ze serveren moet je ze wel een half uurtje uit de koelkast halen anders zijn ze te koud.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 8 eieren
- 2 eetlepels kurkuma
- 2 eetlepels mayonaise
- sweet peppadews (deze zonder roomkaas)
- zout en peper
INSTRUCTIES
Kook de eieren in een steelpannetje in ongeveer 6 minuten hard en spoel af onder koud water. Pel ze en zet de eieren weg.
Doe in hetzelfde steelpannetje een liter water en los daarin de kurkuma op. Kook het water met de kurkuma vijf minuten. Laat dit vervolgens afkoelen. Doe de gepelde eieren in het oranje water en laat ze vervolgens een nachtje staan.
Haal de oranje eieren uit het water en snij deze door de helft. Haal het eigeel uit het ei en doe deze in een keukenmachine. Je kunt denk ik ook een staafmixer gebruiken. Als alle 8 eidooiers in de keukenmachine zitten kun je twee eetlepels mayonaise toevoegen en een stuk of 5 peppadews. Pureer het geheel en proef wat je er van vind. Ik heb er in totaal denk ik 8 gebruikt en toen vond ik het een mooie balans. Voeg vervolgens wat zout en peper toe. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit de vulling in de ei helften.
Je kunt ze in de koelkast zetten tot je ze wilt gebruiken. Mocht je ze serveren moet je ze wel een half uurtje uit de koelkast halen anders zijn ze te koud.