Sabayon met rood fruit en prosecco

door Mr. in the Kitchen
sabayon met rood fruit en prosecco aardbeien bramen frambozen blauwe bessen recept Italiaans Italië dessert nagerecht mr and ms in the kitchen

Tijdens de vele etentjes die wij de afgelopen weken hebben gegeven stond er vaak 1 dessert op tafel: sabayon met rood fruit en prosecco. Dit luchtige dessert met een heerlijke smaak zet je vrij eenvoudig op tafel. In Italië wordt het ook wel zabaglione genoemd. Doordat het dessert zo luchtig is, is het een mooi einde van een avond vol lekker eten. Je kunt in plaats van prosecco ook gebruik maken van een wijn zonder bubbels. Ook kun je variëren met een likeur die je er mooi bij vind passen. Je kunt er voor kiezen om de sabayon van te voren klaar te maken en in de koelkast te bewaren. Hierdoor hoeft je op de avond zelf eigenlijk niet meer te doen. Wij vinden het erg lekker als de sabayon nog een beetje warm is. Wij hebben dit recept uit de Zilveren Lepel.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 eieren
  • 120 ml prosecco
  • 4 eetlepels fijne kristalsuiker

Hoe maak je deze sabayon met rood fruit en prosecco?

Vul een paar mooie wijn- of gin glazen met het rode fruit.

Breek de eieren en scheidt daarbij het eigeel van het eiwit. Het eigeel heb je nodig. Klop de eidooiers met de suiker in een hittebestendige kom bleek en luchtig. Zet een steelpannetje op met een laagje water. Het water moet tegen de kook aan zitten. Zet de kom op het steelpannetje en verwarm al kloppend de eieren au bain marie. Voeg wat van de prosecco toe en blijf kloppen. Het eimengsel wordt steeds luchtiger en groter van volume. Voeg iedere keer een beetje prosecco toe en blijf kloppen. Op den duur heb je een flinke hoeveelheid wit schuim.

Haal de sabayon van het vuur. Schenk de sabayon in de glazen met het rode fruit en serveer direct.

Eet smakelijk!

sabayon met rood fruit en prosecco aardbeien bramen frambozen blauwe bessen recept Italiaans Italië dessert nagerecht mr and ms in the kitchen

Sabayon met rood fruit en prosecco

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.8/5
( 4 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 4 eieren
  • 120 ml prosecco
  • 4 eetlepels fijne kristalsuiker

INSTRUCTIES

Vul een paar mooie wijn- of gin glazen met het rode fruit.

Breek de eieren en scheidt daarbij het eigeel van het eiwit. Het eigeel heb je nodig. Klop de eidooiers met de suiker in een hittebestendige kom bleek en luchtig. Zet een steelpannetje op met een laagje water. Het water moet tegen de kook aan zitten. Zet de kom op het steelpannetje en verwarm al kloppend de eieren au bain marie. Voeg wat van de prosecco toe en blijf kloppen. Het eimengsel wordt steeds luchtiger en groter van volume. Voeg iedere keer een beetje prosecco toe en blijf kloppen. Op den duur heb je een flinke hoeveelheid wit schuim.

Haal de sabayon van het vuur. Schenk de sabayon in de glazen met het rode fruit en serveer direct.

Eet smakelijk!

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!