Griekse kipspiesjes kip Grieks kippendijen recept BBQ Kamado Big Green Egg BGE mr and ms in the kitchen

Griekse kipspiesjes van de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Ben je op zoek naar een lekker Grieks recept? Dan ben je hier aan het goede adres! Inmiddels zijn we steeds meer Grieks georiënteerde recepten te maken en worden deze ook steeds beter. Bij deze kip is de toevoeging van de laurierblaadjes een mooie aanvulling op de oregano die bijna in elk Grieks recept zit. Ik heb gebruik gemaakt van kippendijen omdat deze altijd super mals blijven. Wij serveerden deze Griekse kipspiesjes van de BBQ met een mosterd sausje op basis van Griekse yoghurt. Deze is lekker fris voor erbij.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram kippendijen
  • 50-100 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout

voor de saus:

  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel maynonaise
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing

extra nodig:

Hoe maak je deze Griekse kipspiesjes

Snij van de kippendijen overtollige stukjes vet weg en maak stukjes die ongeveer even groot zijn. Meng de olie met twee geraspte tenen knoflook, de oregano, paprikapoeder, citroensap. Verkruimel de laurierblaadjes boven het mengsel. Doe de kipblokjes in een diepvrieszakje en voeg daar de marinade aan toe. Probeer alle lucht er uit te krijgen en sluit het zakje. Op deze wijze zit de marinade overal om het vlees. Leg de kip weg voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Maak ondertussen het sausje door alle ingrediënten te mengen. Proef en breng zo nodig verder op smaak. Snij de zaadlijsten uit de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes. Schil de ui en snij deze in dunne ringetjes.

Bereid nu de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg. Ik heb gebruik gemaakt van mijn gietijzeren rooster.

Rijg de kipblokjes losjes op een spies, als je ze aandrukt dan duurt garen ze niet zo snel en niet gelijkmatig. Gril de kip in ongeveer 10 minuten gaar. Wij serveerden de kip met de mosterdmayonaise samen met een Griekse salade, brood en tzatziki.

Griekse kipspiesjes kip Grieks kippendijen recept BBQ Kamado Big Green Egg BGE mr and ms in the kitchen

Griekse kipspiesjes van de BBQ

Ben je op zoek naar een lekker Grieks recept? Dan ben je hier aan het goede adres! Inmiddels zijn we steeds meer Grieks georiënteerde recepten te maken en worden deze… Mr. BBQ Kipspies, Grieks, Kippendijen, Kip, BBQ, Big Green Egg, Kamado European Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Ingredients

  • 500 gram kippendijen
  • 50-100 ml olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1/2 eetlepel paprikapoeder
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 laurierblaadjes
  • peper en zout
  • voor de saus:
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel maynonaise
  • 1/2 eetlepel citroensap
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing

Instructions

Snij van de kippendijen overtollige stukjes vet weg en maak stukjes die ongeveer even groot zijn. Meng de olie met twee geraspte tenen knoflook, de oregano, paprikapoeder, citroensap. Verkruimel de laurierblaadjes boven het mengsel. Doe de kipblokjes in een diepvrieszakje en voeg daar de marinade aan toe. Probeer alle lucht er uit te krijgen en sluit het zakje. Op deze wijze zit de marinade overal om het vlees. Leg de kip weg voor minimaal 2 uur in de koelkast.

Maak ondertussen het sausje door alle ingrediënten te mengen. Proef en breng zo nodig verder op smaak. Snij de zaadlijsten uit de tomaat en snij het vruchtvlees in blokjes. Schil de ui en snij deze in dunne ringetjes.

Bereid nu de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 220°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg. Ik heb gebruik gemaakt van mijn gietijzeren rooster.

Rijg de kipblokjes losjes op een spies, als je ze aandrukt dan duurt garen ze niet zo snel en niet gelijkmatig. Gril de kip in ongeveer 10 minuten gaar. Wij serveerden de kip met de mosterdmayonaise samen met een Griekse salade, brood en tzatziki.

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer