Inmiddels staat ook de keuken van het Midden Oosten bij ons in de belangstelling! Ottolenghi zorgt dan voor de nodige inspiratie want hij maakt geweldige recepten. Vaak zit er een yoghurtsausje bij zoals de labneh van vorige week en deze keer is het een Harissa yoghurt. De combinatie van warm en koud is perfect! Wij maakten de gegrilde lamskoteletten op de kamado met een mooi uitziende schaal met verschillende gegrilde groenten. Ideaal voor een heerlijke avond met vrienden!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 1 kilo lamsrack
- Harrisa rub
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 rode uien
- 1 courgette
- zaatar
- muntblaadjes
- 300 ml Griekse yoghurt
- harissa pasta
- gerookt paprika poeder
- peper en zout
Hoe maak je deze gegrilde lamskoteletten op de kamado?
Bereidt de kamado voor op directe warmte en laat oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg.
Haal de lamsrack uit de koelkast. Maak de harissa yoghurt door twee eetlepels harissa pasta met de yoghurt te mengen. Breng verder op smaak met paprika poeder en wat zout. Proef of je nog wat mist.
Snij de paprika in reepjes en de courgette in halve rondjes. Probeer voorzichtig de ui in redelijk dikke ringen te snijden van een halve centimeter. Doe de paprika en courgette in een kom met wat olie en bestrooi rijkelijk met zaatar en zout (onze zaatar heeft geen zout). Gril de groenten tot ze mooie gekleurd zijn en zet weg tot gebruik.
Snij van de lamsrack enkele lamskoteletten en bestrooi rijkelijk met de Harissa rub. Gril de lamskoteletten op de kamado in ongeveer 6 minuten mooi bruin en roze.
Serveer de gegrilde lamskoteletten op een grote schaal met de gegrilde groenten en harissa yoghurt.
INGREDIËNTEN
- 1 kilo lamsrack
- Harrisa rub
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 2 rode uien
- 1 courgette
- zaatar
- muntblaadjes
- 300 ml Griekse yoghurt
- harissa pasta
- gerookt paprika poeder
- peper en zout
INSTRUCTIES
Bereidt de kamado voor op directe warmte en laat oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe voor de Big Green Egg? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg.
Haal de lamsrack uit de koelkast. Maak de harissa yoghurt door twee eetlepels harissa pasta met de yoghurt te mengen. Breng verder op smaak met paprika poeder en wat zout. Proef of je nog wat mist.
Snij de paprika in reepjes en de courgette in halve rondjes. Probeer voorzichtig de ui in redelijk dikke ringen te snijden van een halve centimeter. Doe de paprika en courgette in een kom met wat olie en bestrooi rijkelijk met zaatar en zout (onze zaatar heeft geen zout). Gril de groenten tot ze mooie gekleurd zijn en zet weg tot gebruik.
Snij van de lamsrack enkele lamskoteletten en bestrooi rijkelijk met de Harissa rub. Gril de lamskoteletten op de kamado in ongeveer 6 minuten mooi bruin en roze.
Serveer de gegrilde lamskoteletten op een grote schaal met de gegrilde groenten en harissa yoghurt.