spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus pasta tomaten gehakt balletjes Italiaans Italie recept Mr and Ms in the kitchen

Spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus

door Mr. in the Kitchen

Zeker weten een van de grote favorieten hier! De kids zijn er dol op en papa ook! Helaas dat Jana geen vlees lust want anders zouden we deze zeker vaker maken (alhoewel soms passen we het aan met champignons voor Jana). Dit is een echt Italiaans recept en smaakt fantastisch! Je proeft de rozemarijn in de pastasaus heel goed terug en de balletjes zijn gewoon top met peterselie en knoflook. Alleen maar pluspunten dus! Snel maken deze spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus. Inspiratie voor deze pasta deden we op in de Zilveren Lepel pasta, met enige aanpassingen is dit onze topper!

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 300 gram gehakt (ik gebruikte halfomhalf)
  • 2 eetlepels verse peterselie
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ei
  • paneermeel (ik gebruikte panko)
  • bloem
  • roomboter
  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 wortels
  • paar takjes rozemarijn
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 200 ml passata
  • 250 gram verse pasta
  • parmezaanse kaas

Hoe maak je deze spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus?

Meng het gehakt in een kom met de fijngesneden peterselie. Rasp een halve teen knoflook er bij, de andere helft van de knoflook gaat straks in de saus. Voeg vervolgens het ei en wat paneermeel toe. Breng op smaak met zout en peper en kneed vervolgens goed door. Is het te nat? voeg dan wat meer paneermeel toe. Maak vervolgens kleine balletjes en rol die balletjes door een laagje bloem.

Zet een grote koekenpan op met een klontje roomboter en een beetje olijfolie. Bak hierin de gehaktballetjes in 10 minuten rondom bruin. Haal de balletjes uit de pan en bewaar apart.

Snij terwijl de balletjes aan het bakken zijn de wortel, bleekselderij, 1,5 teen knoflook, ui  en de rozemarijn fijn. Bak deze vervolgens 10 minuten zacht in de koekenpan waar ook de balletjes in gebakken zijn. Je krijgt nu lekker de smaak van het vlees er bij. Roer af en toe.

Voeg vervolgens het blik tomaten toe en de passata (de rest kun je bewaren in de koelkast). Breng op smaak met peper en zout. Laat de pastasaus met deksel op de pan (als je die hebt) 30 minuten pruttelen (heb je geen deksel voeg dan af en toe wat vocht toe). Voeg de laatste vijf minuten de gehaktballetjes toe.

Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Als je de pasta hebt afgegoten voeg je deze bij de koekenpan met tomatensaus. Verdeel de spaghetti met gehaktballetjes in tomatensaus over de borden en bestrooi met parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Kijk hier als je op zoek bent naar nog meer pasta recepten.

 

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer