Hele Iberico rack bereiden op de BBQ

door Mr. in the Kitchen
Iberico rack bereiden op de BBQ van de Big Green Egg BBQ Kamado recept varken varkensvlees mr and ms in the kitchen

Iberico is een bijzonder lekker vlees! Dit speciale varken bevat behoorlijk wat vet en daardoor ook veel smaak en is ontzettend sappig. Na onze vorige ervaring met de iberico secreto konden wij deze iberico rack natuurlijk niet laten liggen. Iberico rack hebben wij al een keer eerder gemaakt en toen sneden steaks van de iberico rack en grilde deze apart met wat rozemarijn. Deze keer dus een hele rack die we in zijn geheel bereiden.  Een gehele iberico rack bereiden op de BBQ kan op twee manieren. Je kunt kiezen voor een initial sear of een revearsed of end sear. Wil je weten wat ik bedoel kijk dan op deze special. Wij hebben er voor gekozen om een revearsed sear te geven zodat je op het einde een mooie gegrilde buitenkant hebt.

Wat heb je nodig?

  • 1 iberico rack
  • peper en zout

extra nodig:

Iberico rack bereiden op de BBQ

Haal de iberico rack uit de koelkast en laat op temperatuur komen.

Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over indirect op de Big Green Egg.

Wrijf het vlees goed in met flink wat zout. Als de BBQ op temperatuur is kun je het vlees op het rooster zetten. Plaats de kerntemperatuurmeter. Gaar de iberico rack tot een kerntemperatuur van 50°C. Haal het vlees vervolgens van de BBQ en bouw deze om tot directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special van direct grillen op de Big Green Egg.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de iberico rack rondom mooi bruin grillen. Dit doe je in ongeveer 5-10 minuten. Haal de rack van de BBQ en laat voor tien minuten rusten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de iberico rack een kerntemperatuur heeft van 60°C.

Bestrooi de rack met wat peper en snij mooie plakken van de rack. Serveer direct.

Je kunt er voor kiezen om dit mooie stuk vlees te eten met een salsa verde.

Iberico rack bereiden op de BBQ van de Big Green Egg BBQ Kamado recept varken varkensvlees mr and ms in the kitchen

Iberico rack bereiden op de BBQ

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.0/5
( 5 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 1 iberico rack
  • peper en zout

INSTRUCTIES

Haal de iberico rack uit de koelkast en laat op temperatuur komen.

Bereid de Big Green Egg voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 100°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over indirect op de Big Green Egg.

Wrijf het vlees goed in met flink wat zout. Als de BBQ op temperatuur is kun je het vlees op het rooster zetten. Plaats de kerntemperatuurmeter. Gaar de iberico rack tot een kerntemperatuur van 50°C. Haal het vlees vervolgens van de BBQ en bouw deze om tot directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special van direct grillen op de Big Green Egg.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de iberico rack rondom mooi bruin grillen. Dit doe je in ongeveer 5-10 minuten. Haal de rack van de BBQ en laat voor tien minuten rusten. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de iberico rack een kerntemperatuur heeft van 60°C.

Bestrooi de rack met wat peper en snij mooie plakken van de rack. Serveer direct.

Je kunt er voor kiezen om dit mooie stuk vlees te eten met een salsa verde.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!