Hartige glutenvrije wentelteefjes met feta en tomaat

door Mr. in the Kitchen
hartige glutenvrije wentelteefjes recept met tomaat feta tijm ei melk

Omdat de kinderen zondag wentelteefjes hadden gekozen als ontbijt heb ik voor Jana deze hartige glutenvrije wentelteefjes gemaakt. Zij heeft niet veel met zoetigheid maar des te meer met hartige smaken. Achteraf denk ik dat zij het meest enthousiast was over het ontbijt haha. Maar goed, glutenvrij brood leent zich uitstekend voor wentelteefjes want het is al vrij droog van zichzelf. Je kunt het recept qua kruiden zelf aanpassen naar eigen smaak maar wij hebben gekozen om er tijm doorheen te doen. En zoals jullie inmiddels wel weten is Jana helemaal gek op feta dus deze ontbreekt dan ook niet. Als je wilt kun je wat knoflook toevoegen maar wij vonden dat niet heel wenselijk op de vroege ochtend. Mocht je dit als lunch klaarmaken zou ik een heel klein stukje geraspte knoflook aan het mengsel toevoegen.

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • klein scheutje melk
  • paar takjes tijm
  • zout
  • 4 tomaten
  • feta
  • 4 glutenvrije boterhammen
  • roomboter

Hoe maak je deze hartige glutenvrije wentelteefjes?

Breek twee eieren in een kom en voeg een scheutje melk toe. Breng vervolgens op smaak met de blaadjes tijm en wat zout. Klop het geheel goed door. Giet dit mengsel in een diep bord.

Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snij deze vervolgens in blokjes.

Leg de boterhammen een minuut in het eimengsel zodat deze goed doorweekt zijn. Bak vervolgens de boterhammen met wat roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur mooi lichtbruin. Draai na een paar minuten om.

Serveer de wentelteefjes met de blokjes tomaat en feta.

Eet smakelijk!

Mocht je op zoek zijn naar nog meer lekkere ontbijtgerechten, kijk dan eens hier. 

hartige glutenvrije wentelteefjes recept met tomaat feta tijm ei melk

Hartige glutenvrije wentelteefjes met feta en tomaat

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 2 eieren
  • klein scheutje melk
  • paar takjes tijm
  • zout
  • 4 tomaten
  • feta
  • 4 glutenvrije boterhammen
  • roomboter

INSTRUCTIES

Breek twee eieren in een kom en voeg een scheutje melk toe. Breng vervolgens op smaak met de blaadjes tijm en wat zout. Klop het geheel goed door. Giet dit mengsel in een diep bord.

Verwijder de zaadlijsten van de tomaat en snij deze vervolgens in blokjes.

Leg de boterhammen een minuut in het eimengsel zodat deze goed doorweekt zijn. Bak vervolgens de boterhammen met wat roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur mooi lichtbruin. Draai na een paar minuten om.

Serveer de wentelteefjes met de blokjes tomaat en feta.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!