Een tijdje terug maakten we een heerlijke pasta courgetti met zalm en avocado. Daar gebruikte we onder andere een avocadosaus bij die zeker de moeite waard is! Toevallig stond er een soortgelijk recept deze maand in de allerhande, waarbij de niet alleen avocado maar ook tuinbonen pureerde. Dat wilde we wel eens proberen want hoe meer groente die kinderen binnen krijgen hoe beter. Normaal zijn wij niet zo van het pureren van groenten voor de kinderen maar als het ook nog eens heel lekker en een stuk gezonder is dan laten we deze kans niet voorbij gaan. Wij hebben wat aanpassingen gedaan want er ontbrak een beetje bite in het recept. Bij deze onze versie van de pasta met avocadosaus en spekjes!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram spaghetti (glutenvrij)
- 250 gram spekreepjes
- 200 gram tuinbonen
- 200 gram doperwten
- 250 gram avocado (diepvries)
- 1 citroen
- 6 takjes munt
- extra vierge olijfolie
- peper en zout
extra nodig:
Hoe maak je deze pasta met avocadosaus en spekjes?
Zet een pan op het vuur en kook de spaghetti volgens de verpakking beetgaar.
Zet ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op het vuur. Bak hierin de spekreepjes bruin en krokant
Dubbeldop de tuinbonen. Dit betekent dat je het buitenste, witte vliesje, verwijdert. Je houdt hierdoor een mooie felgroene boon over. Doe de tuinbonen samen met de avocado, munt en peper en zout in een maatbeker (of iets anders). Rasp de schil van de citroen boven de maatbeker en knijp de helft van de citroen er boven uit. Voeg een scheut olijfolie toe en pureer glad. Is het nog te dik voeg wat extra water toe. Proef en breng zo nodig verder op smaak.
Kook in een klein pannetje de doperwten in enkele minuten beetgaar.
Als de spaghetti klaar giet je deze af en voeg je de avocadosaus bij de pasta. Schep de pasta op een bord, leg daarboven op de spekreepjes en doperwten.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 300 gram spaghetti (glutenvrij)
- 250 gram spekreepjes
- 200 gram tuinbonen
- 200 gram doperwten
- 250 gram avocado (diepvries)
- 1 citroen
- 6 takjes munt
- extra vierge olijfolie
- peper en zout
INSTRUCTIES
Zet een pan op het vuur en kook de spaghetti volgens de verpakking beetgaar.
Zet ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op het vuur. Bak hierin de spekreepjes bruin en krokant
Dubbeldop de tuinbonen. Dit betekent dat je het buitenste, witte vliesje, verwijdert. Je houdt hierdoor een mooie felgroene boon over. Doe de tuinbonen samen met de avocado, munt en peper en zout in een maatbeker (of iets anders). Rasp de schil van de citroen boven de maatbeker en knijp de helft van de citroen er boven uit. Voeg een scheut olijfolie toe en pureer glad. Is het nog te dik voeg wat extra water toe. Proef en breng zo nodig verder op smaak.
Kook in een klein pannetje de doperwten in enkele minuten beetgaar.
Als de spaghetti klaar giet je deze af en voeg je de avocadosaus bij de pasta. Schep de pasta op een bord, leg daarboven op de spekreepjes en doperwten.