Pasta met avocadosaus en spekjes

door Mr. in the Kitchen
Pasta met avocadosaus en spekjes spek avocado doperwten tuinbonen citroen munt mr and ms in the kitchen

Een tijdje terug maakten we een heerlijke pasta courgetti met zalm en avocado. Daar gebruikte we onder andere een avocadosaus bij die zeker de moeite waard is! Toevallig stond er een soortgelijk recept deze maand in de allerhande, waarbij de niet alleen avocado maar ook tuinbonen pureerde. Dat wilde we wel eens proberen want hoe meer groente die kinderen binnen krijgen hoe beter. Normaal zijn wij niet zo van het pureren van groenten voor de kinderen maar als het ook nog eens heel lekker en een stuk gezonder is dan laten we deze kans niet voorbij gaan. Wij hebben wat aanpassingen gedaan want er ontbrak een beetje bite in het recept. Bij deze onze versie van de pasta met avocadosaus en spekjes!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram spaghetti (glutenvrij)
  • 250 gram spekreepjes
  • 200 gram tuinbonen
  • 200 gram doperwten
  • 250 gram avocado (diepvries)
  • 1 citroen
  • 6 takjes munt
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout

extra nodig:

Hoe maak je deze pasta met avocadosaus en spekjes?

Zet een pan op het vuur en kook de spaghetti volgens de verpakking beetgaar.

Zet ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op het vuur. Bak hierin de spekreepjes bruin en krokant

Dubbeldop de tuinbonen. Dit betekent dat je het buitenste, witte vliesje, verwijdert. Je houdt hierdoor een mooie felgroene boon over. Doe de tuinbonen samen met de avocado, munt en peper en zout in een maatbeker (of iets anders). Rasp de schil van de citroen boven de maatbeker en knijp de helft van de citroen er boven uit. Voeg een scheut olijfolie toe en pureer glad. Is het nog te dik voeg wat extra water toe. Proef en breng zo nodig verder op smaak.

Kook in een klein pannetje de doperwten in enkele minuten beetgaar.

Als de spaghetti klaar giet je deze af en voeg je de avocadosaus bij de pasta. Schep de pasta op een bord, leg daarboven op de spekreepjes en doperwten.

Eet smakelijk!

Pasta met avocadosaus en spekjes spek avocado doperwten tuinbonen citroen munt mr and ms in the kitchen

Pasta met avocadosaus en spekjes

Print
Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 3 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 300 gram spaghetti (glutenvrij)
  • 250 gram spekreepjes
  • 200 gram tuinbonen
  • 200 gram doperwten
  • 250 gram avocado (diepvries)
  • 1 citroen
  • 6 takjes munt
  • extra vierge olijfolie
  • peper en zout

INSTRUCTIES

Zet een pan op het vuur en kook de spaghetti volgens de verpakking beetgaar.

Zet ondertussen een koekenpan zonder olie of boter op het vuur. Bak hierin de spekreepjes bruin en krokant

Dubbeldop de tuinbonen. Dit betekent dat je het buitenste, witte vliesje, verwijdert. Je houdt hierdoor een mooie felgroene boon over. Doe de tuinbonen samen met de avocado, munt en peper en zout in een maatbeker (of iets anders). Rasp de schil van de citroen boven de maatbeker en knijp de helft van de citroen er boven uit. Voeg een scheut olijfolie toe en pureer glad. Is het nog te dik voeg wat extra water toe. Proef en breng zo nodig verder op smaak.

Kook in een klein pannetje de doperwten in enkele minuten beetgaar.

Als de spaghetti klaar giet je deze af en voeg je de avocadosaus bij de pasta. Schep de pasta op een bord, leg daarboven op de spekreepjes en doperwten.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!