Five Guys: Mr and MS uit eten in Den Haag

door Mr. in the Kitchen
Five guys den haag hamburger restaurant review

Ik heb in een aantal blogs gerefereerd naar een hamburger die ik in New York had gegeten en die, misschien mede door de sfeer, mijn all time favorite is. Alles klopte gewoon aan die burger: ontzettend veel smaken, zoet, zuur, zout knapperig alles zat er in! Die hamburger van Five Guys (Website) was echt een fantastische ervaring. En wat blijkt? Tegenwoordig kun je ze gewoon in Nederland bestellen! Wat in de VS in 1986 begon als hamburgertent is inmiddels een serieuze internationale hamburgerketen. Dit jaar zijn filialen in Rotterdam, Utrecht en Den Haag geopend en ik moest daar natuurlijk heen.

Five Guys geschiedenis

“Als je iemand goed kan knippen, een goede borrel kan schenken achter de bar, of een lekkere hamburger kan maken, dan kun je altijd je brood verdienen in Amerika.”

Dat is wat de moeder van de Jerry vertelde toen hij moest kiezen of hij ging studeren of een eigen zaak kon beginnen.  Gelukkig koos hij voor een lekkere hamburger. Zij maakten alleen met de hand gevormde burger, vers gesneden friet dat gebakken werd in pure pinda-olie. Al snel wonnen zij prijzen voor beste hamburger. Sindsdien is het snel gegaan en hebben zij de franchise wereld ontdekt. Op dit moment zijn er 1500 vestigingen in de wereld en komen daar in korte tijd nog eens 1500 vestigingen bij.

Five Guys Den Haag

In Den Haag was het alsof ik in New York weer binnenstapte. Alle vestigingen zien er hetzelfde uit. Niet heel aantrekkelijk vind ik persoonlijk maar goed het is niet een restaurant waar je uren wilt zitten. Overal zijn witte tegeltjes gecombineerd met rood. Het doet een beetje kantine achtig aan. Overal hangen publicaties in kranten, tijdschriften en internetpagina’s over het feit dat zij, Five Guys, de beste hamburger hebben in New York, L.A. etc. etc. Echt een sociale bevestiging dat je hier moet zijn. De muziek is helemaal afgestemd om jou dat Amerikaanse gevoel te geven want er draaien Amerikaanse klassiekers uit de speakers.

 

All the way!

En hoe zijn de hamburger dan? Een hamburger is standaard 2 hamburgers op het broodje en je kunt dit upgraden naar een cheeseburger of bacon en cheeseburger. Wil je liever maar 1 hamburger bestel je de small. Je kunt je eigen hamburger helemaal samenstellen met ingrediënten zoals; sla, tomaten, gegrilde uien, gegrilde champignons, jalapeno pepers en diverse sauzen.  Maar een echte Five Guys ervaring is All the way. Als je daar voor kiest krijg je een hamburger met mayonaise, sla, augurk, gegrilde uien, tomaten, gegrilde champignons, ketchup en mosterd. Uiteraard heb ik daarvoor gekozen, zowel in Amerika als in Nederland, en dat was fantastisch. Frietjes er naast? Na drie keer aanraden door de medewerker toch maar gekozen voor een kleine friet en ja dit was inderdaad meer dan genoeg. Geen idee wat je voor een medium laat staan grote friet krijgt.

Amerikaans?

Uiteraard hebben ze de meest fantastische milkshakes met de hand bereid en die je kunt samenstellen met de meest bizarre smaken zoals: bacon, Oreo, gezouten karamel, koffie end. En als je een frisdrank besteld krijg je een beker die je zelf kunt vullen met 1 van de meer dan 100 smaken frisdrank. O ja en natuurlijk een gratis refill! Ook dingen als mayonaise kun je zelf pakken.

Al met al vind ik het een geweldige tent voor een snelle hamburger en een friet. De kwaliteit ligt stukken hoger als een Mac of ander restaurant. Misschien ook wel beter als de meeste restaurants dat kwaliteitsburgers verkoopt.

Ben je dus in Den Haag? Rotterdam? Utrecht? Ga dan eens langs bij Five Guys!

Ben je op zoek naar nog meer leuke adresjes? Kijk dan even hier.

 

Deze recepten zijn ook lekker!