Koi Kawa: de beste sushi in Wassenaar en omstreken

door Mr. in the Kitchen
koi kawa wassenaar review menu sushi restaurant

Koi Kawa is echt de moeite waard om eens je sushi te halen. Dit restaurant is gevestigd in de Rijnsburgpassage, een zijstraat van de winkelstraat in Wassenaar. Ik ben niet een echte sushi kenner, maar ik vind dit echt top. Alles wordt vers bereid waar je bij staat. Het omrijden waard als je de keuze hebt uit Shabu Shabu of zaken van gelijke strekking. Dit restaurant word gerund door een stel dat alles samen doet. De producten worden met liefde klaar gemaakt en is geen vergelijking met zaken die massaal bezig zijn.

Het heeft wel een restaurant maar ik heb er zelden mensen zien zitten. Het is dan ook niet echt een sfeervol restaurant. Maar het is wel altijd druk. De mensen uit Wassenaar en omgeving weten Koi Kawa zeker te vinden. En dit ondanks dat er geen website te vinden is, laat staan een menukaart. Deze zal ik hier dan ook posten.

Wat aten wij bij Koi Kawa?

Er zijn diverse gerechten die er voor mij uitspringen. Zo is de salade van zeewier een aanrader maar ook de salade van avocado, komkommer en surimi. Deze beide salades zijn simpel maar lekker fris en smaken geweldig.

Een echte topper vind ik de house maki rolls. Deze zijn enorm groot en voor 1 persoon al een behoorlijk maaltijd. De gefrituurde garnaal in het midden is knapperig en zorgt voor een lekkere bite. De avocado eromheen maakt het mooi romig. De saus die er bij geserveerd wordt maakt het geheel compleet. Als je die kant op gaat zou ik deze zeker nemen.

Verder zijn alle stokjes met gegrilde groenten, vlees of vis ook de moeite waard om te proberen. Alles wordt vers bereid en dat is te proeven. Uiteraard krijg je genoeg sojasaus gember en wassabi er bij.

Kom je uit Den Haag of rij  je langs Wassenaar en heb je trek in sushi?? Rij dan een stukje om en haal bij Koi Kawa je sushi!

Eet smakelijk!

 

Deze recepten zijn ook lekker!