Bananenbrood ontbijt lunch smoothie recept endometriose glutenvrij zuivelvrij bananencake banaan walnoten

Glutenvrij bananenbrood is wat ik het liefst meeneem als ik op reis ga. Ik maak het bananenbrood meestal de avond voordat ik vertrek zodat er genoeg tijd is om het bananenbrood te laten afkoelen. In de ochtend snij ik plakjes, verpak ze individueel in folie, stop het in mijn tas en ga op pad! Bananenbrood is natuurlijk niet alleen handig voor onderweg, maar ook heerlijk als ontbijt of lunch in het weekend. Een ander lekker (hartig) recept voor onderweg vind je hier.

Ingrediënten voor 8-10 plakjes glutenvrij bananenbrood

  • 3 bananen
  • 3 eieren
  • 150 gram amandelmeel
  • 2 handjes walnoten (of andere ongebrande noten naar wens)
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • bakpapier voor het bekleden van de cakevorm

Hoe maak je dit glutenvrije bananenbrood?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Meng alle ingrediënten met de hand of in een keukenmachine.
  3. Bedek de cakevorm met bakpapier (ik heb een vorm van 30 bij 12 cm gebruikt).
  4. Giet het mengsel in de cakevorm.
  5. Bak het bananenbrood in 45 minuten af.
  6. Haal het bananenbrood uit de oven en haal het voorzichtig samen met het bakpapier uit de vorm . Leg op een rooster om af te koelen.
  7. Bewaar het bananen brood in de koelkast nadat het is afgekoeld.

 

Deze recepten zijn ook lekker!