Kek in Den Bosch kindvriendelijk restaurant menu lekker gerechten shared dining

Restaurant Kek in Den Bosch: Mr and Ms uit eten

door Mr. in the Kitchen

In onze meivakantie waren wij met kids twee weekjes in Brabant op vakantie. En dan loop je al gauw tegen een probleem aan als je zoveel van lekker eten houdt als wij. Waar kun je met kids nog een beetje goed uit eten? De meeste goede restaurants zitten niet echt te wachten op rondrennende kinderen.  Via een zoektocht op het internet kwamen wij restaurant Kek in Den Bosch tegen. Bij aankomst bij het restaurant wisten we gelijk dat we de goede keuze hadden gemaakt. Wat een mooi restaurant! En wat een heerlijke buitenruimte! Echt een verstopt pareltje in de binnenstad.

Restaurant Kek ligt aan de Binnendieze. Dit is een water dat onder en door de stad heen stroomt. Het heeft een ontzettend mooi terras dat enorm veel plaatsen biedt. Het is lekker beschut tussen de oude historische panden en heeft een warme sfeer. Ook binnen ziet het restaurant er fantastisch uit. Het is helemaal ingericht volgens de laatste trends. Het heeft genoeg ruimten, zoals het boothuis, first floor, next door, het terras en een kitchentable,  waar je eventueel met een groep gezellig met elkaar kunt dineren. Wat Kek extra bijzonder maakt is dat zij valet parking aanbieden voor 10 euro voor de hele avond. Dat is nog eens ontspannen eten! En als je echt uit wilt pakken bestaat zelfs de mogelijkheid om een boot te huren en een rondvaart te maken over de Binnendieze.

Het eten

De laatste tijd heeft Kek in Den Bosch een kleine metamorfose ondergaan. De klassieke gerechten die zij hiervoor serveerden staan nog steeds op de kaart: de beste steak uit Den Bosch en de meeste verse kreeft (in eigen waterbak boven de bar). Buiten deze klassiekers hebben zij een enorme verscheidenheid aan gerechtjes die je met elkaar kunt delen. Het shared dining concept. Buiten deze gedeelde gerechtjes kun je ook Kek gerechten kiezen welke volwaardige porties zijn. Het zijn verschillende smaken door elkaar heen met stuk voor stuk heerlijke gerechtjes. Zo zijn er Guillardeau oesters met komkommer en vinaigrette, tonijn chiviche met rode biet, radijs, gin en soja gel. Kun je een avocado met geitenkaas, pistache, granaatappel en sojadressing en een flat iron steak met beure de Paris bestellen. Nou dat klinkt toch fantastisch! Voor de kids bestaat er de mogelijkheid om pizza te kiezen. Deze maken ze niet zelf maar halen ze bij de buren want zo zei de eigenaar tegen de koks; pas als jullie een betere maken, maken we ze zelf.

 

Wat aten wij bij Kek in Den Bosch?

Er was super veel lekkers te kiezen dus het was nog lastig om een keuze te maken. En we zijn zeker niet teleurgesteld! Wij kozen voor een halve kreeft (ook leuk voor de kids om te zien hoe dat eruitziet), de Guillardeau oester, een mini bisq homard met kreeft venkel en kruidenolie. Verder hadden wij ook de chipolataroll: een saucijs op een brioche met gebakken ui, augurk en cocktailsaus en een curry van garnalen. Samen met de zoete aardappelfrietjes, de hierboven beschreven avocado en de sperzieboontjes met pinda en soya . Aan het einde van de avond zaten wij eigenlijk wel goed vol! Het kreeftensoepje, de boontjes, kreeft en de chipolataroll sprongen er wat ons betreft echt uit! De boontjes hadden een ontzettend lekker sausje en de chipolataroll lag op een perfect brioche broodje met een lekker krokantje van de gebakken uitjes. Wij hebben echt heerlijk gegeten en we hebben nog lang niet alles gekozen dat ons lekker leek.

Alles bij elkaar is Kek in Den Bosch echt een ontzettend leuk restaurant. Het heerlijke ruim opgezette terras maakt het ideaal om een mooie zomerse avond op door te brengen. Wij hebben ons geen moment bezwaard gevoeld met de kids om ons heen en voor Jana waren genoeg glutenvrije en vis-vega opties te kiezen.

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer