Hills & Mills in Delft: Mr and Ms uit eten!

door Mr. in the Kitchen
Hills & Mills in Delft restaurant lunch review hotspot

Eigenlijk kom ik nooit terug naar eenzelfde restaurant tenzij er een goede gelegenheid voor is of als het echt goed is. Hills & Mills is zo een lunchroom! Wat ik mij nog kon herinneren van de vorige keer dat ik hier was is dat het erg druk was en dat er smaken op tafel kwamen waar ik niet heel bekend mee ben. En dat is nu de reden dat ik hier nog wel een keer naar binnen wilde stappen. Toen Hills & Mills net open was, was het de lunchroom in Delft om naar toe te gaan. Inmiddels zijn we wat jaren verder en stapten wij op een zaterdagmiddag naar binnen terwijl de zaak bijna helemaal leeg was. He dat is jammer! Is de kok weg? Is het toch niet lekker? Nee helemaal niet! Ik denk dat wij het gewoon niet troffen die dag. Het eten was namelijk weer fantastisch!

Hills & Mills in Delft

In de naam van het restaurant, Hills & Mills, zit al direct een hint waar de smaken vandaan komen. De Hills komen van het Himalaya gebergte dat o.a. Pakistan doorkruist waar het gezin, de oprichters, vandaan komen. Moeder komt uit Nederland waar weer de Molens vandaan komen! Zij zijn vanuit huis uit een keuken gewend met een combinatie van westers en oosters! Papa Kazmi staat in de keuken en komt het eten zelf brengen. En daar zit veel liefde in! Papa Kazmi heeft een kookboek geschreven die je hier kunt vinden. Binnenkort moet ik mijzelf dwingen om hier iets uit te maken! Nieuwe recepten proberen! Hills & Mills heeft 3 waarden waar zij op bouwen:1: zij bouwen op het pure in de wereld, pure mensen, relaties en producten. 2: zij streven naar het juiste te doen met de juiste intentie en actie maar ook de juiste snelheid smaak en bronnen. 3: Ze genieten ervan dat alles en iedereen is verbonden. Dat zijn nog eens mooie waarden die je zeker terugkrijgt uit de keuken.

Hills & Mills in Delft restaurant reveiw lunch

 

Wat aten wij?

Jana koos voor de salade: veggie burger. Deze burgertjes werden dus in een salade geserveerd. De burgers waren gemaakt van bonen, linzen en kikkererwten. De salade bestond uit rucola, quinoa, tomaatjes, paprika en een munt-yoghurtsaus. Wat direct opviel was het gebruik van kruiden. Daar kunnen wij nog wel wat van leren. Over het algemeen zijn wij wat rustig en gereserveerd in de kruiden. Dit is dan ook de reden dat wij terug zijn gekomen. Ik koos voor burger van behari kebab. Wauw wat een kruiden! Dit is echt een smaak explosie. De enorme burger was ook nog eens lekker pittig! Daar hou ik echt van! Verder werd er vers naan brood bij geserveerd en een munt-yoghurtsaus en ananas-mango chutney. Ja hiervoor wil je graag terug komen! Op het einde kregen we bij de koffie nog een oud Hollands snoepje: sneeuwballen. Deze zachte karamel is echt heerlijk. Al met al een bezoek meer dan waard!

Hills & Mills in Delft restaurant reveiw lunch

Op zoek naar andere leuke adresjes? Kijk dan even hier.

Deze recepten zijn ook lekker!