Glutenvrije pannenkoeken recept met stroop

door Ms. in the Kitchen
glutenvrije pannenkoeken recept met stroop

Veel kinderen kun je blij maken met een gerecht dat met de ‘P’ begint. Denk aan patat, pizza, poffertjes en ook pannenkoeken. Van tijd tot tijd mogen de kinderen iets kiezen als avondmaaltijd dat met de ‘P’ begint omdat ze dat zo lekker vinden…en wij stiekem natuurlijk ook.  Ditmaal maakten wij een glutenvrije pannenkoeken recept met stroop.

Op deze pagina van ons blog vind je verschillende recepten voor glutenvrije pannenkoeken. Wij maakten ze eerder met bijvoorbeeld boekweitmeel, havermout en amandelmeel. Ditmaal hebben wij het glutenvrijemeel voor pannenkoeken geprobeerd. Je kunt ook combinaties maken van bijvoorbeeld 25% amandelmeel of boekweitmeel. Dit geeft iedere keer een andere structuur en smaak aan de pannenkoek. Let er wel op dat je voor het inschenken het beslag weer even doorroert (met amandelmeel mengt het niet heel goed). Ook kun je, als je alleen zoete pannenkoeken gaat maken, een eetlepel stroop toevoegen aan het beslag voor wat extra zoete smaak.

Wat heb je nodig voor dit glutenvrije pannenkoeken recept?

  • 400 gram glutenvrij meel
  • 800 ml melk (de melk mag je ook vervangen door lactosevrije melk of ongezoete amandelmelk)
  • 4 eieren
  • zout
  • roomboter of olie voor bakken
  • schenkstroop of ander beleg naar keuze

Zo maak je het:

  1. In een grote beslagkom meng je het glutenvrije meel met de helft van de melk met behulp van een mixer of een garde. Roer totdat het mengsel glad is.
  2. Voeg vervolgens de eieren, de rest van het melk en wat zout toe en meng alles nogmaals met de mixer of garde.
  3. Laat een koekenpan goed warm worden en voeg een klontje boter of olie in een koekenpan.
  4. Giet met een soeplepel wat beslag in de koekenpan en verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de koekenpan.
  5. Bak de pannenkoeken goudbruin aan beide kanten.
  6. Serveer de pannenkoeken met de schenkstroop.

De pannenkoeken kun je warm houden door ze te stapelen op een bord dat op een pannetje met kokend water staat. De pannenkoeken kun je twee dagen afgedekt in de koelkast bewaren.

glutenvrije pannenkoeken recept met stroop

glutenvrije pannenkoeken recept

Print
Porties: 12 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 400 gram glutenvrij meel
  • 800 ml melk (de melk mag je ook vervangen door lactosevrije melk of ongezoete amandelmelk)
  • 4 eieren
  • zout
  • roomboter of olie voor bakken
  • schenkstroop of ander beleg naar keuze

INSTRUCTIES

  1. In een grote beslagkom meng je het glutenvrije meel met de helft van de melk met behulp van een mixer of een garde. Roer totdat het mengsel glad is.
  2. Voeg vervolgens de eieren, de rest van het melk en wat zout toe en meng alles nogmaals met de mixer of garde.
  3. Laat een koekenpan goed warm worden en voeg een klontje boter of olie in een koekenpan.
  4. Giet met een soeplepel wat beslag in de koekenpan en verdeel dit gelijkmatig over de bodem van de koekenpan.
  5. Bak de pannenkoeken goudbruin aan beide kanten.
  6. Serveer de pannenkoeken met de schenkstroop.
Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!