Vandaag delen we een recept dat je smaakpapillen zeker zal prikkelen: taco met garnalen, avocado en rode kool salade. Deze combinatie van smaken en texturen is een feest voor zowel het oog als de mond. De knapperige taco’s worden gevuld met garnalen, avocado en een verfrissende rode kool salade. Het resultaat is een perfecte balans van zoet, hartig en pittig, met een vleugje crunch.
Voor een extra smaakdimensie en een vleugje pit, kun je zeker chipotle mayonaise toevoegen aan dit heerlijke recept. De romige en rokerige smaak van chipotle past perfect bij de garnalen, avocado en rode kool salade. Om de chipotle mayonaise te maken, meng je eenvoudig wat mayonaise met fijngehakte chipotle pepers in adobosaus. Voeg naar smaak wat zout, peper en een scheutje limoensap toe voor een verfrissende toets.
Wij gebruiken voor dit recept diepvries garnalen die we bij de Hanos (of andere groothandel) kopen. Die zijn ideaal om in je vriezer te hebben liggen want je kunt ze eenvoudig uit de vriezer halen en ontdooien onder een straaltje lauw water. Zo heb je altijd wat lekkers in huis voor een snelle maaltijd.
Wat heb je nodig?
- 500 gram grote garnalen
- 1-2 eetlepels olijfolie
- kwart theelepel zout
- kwart theelepel suiker
- theelepel gele curry poeder
- halve theelepel all spice
- halve theelepel kaneel
- halve theelepel gemalen komijnzaad
- halve theelepel gemberpoeder
- kwart theelepel cayenne peper
extra nodig:
- 1 avocado
- Deze rode kool salade met mango
- Chipotle mayonaise
- taco’s/wraps
Hoe maak je deze taco met garnalen en avocado en rode kool?
Verwarm de oven voor de taco’s voor op 200°C.
Dep de garnalen droog en doe deze in een kom. Doe er een eetlepel olijfolie doorheen en zorg dat over alle garnalen een dun laagje olie zit. Meng de kruiden in een kommetje en meng goed door elkaar. Kruid de garnalen met de kruiden en zorg dat ze allemaal goed bedekt zijn.
Snij de avocado in kleine blokjes.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen (afhankelijk van de grootte) in ongeveer 2 minuten per kant. Je wilt ze niet te lang bakken want dan worden ze minder lekker.
Vul je taco met een beetje chipotle mayonaise, de garnalen, de rode kool salade en avocado.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 500 gram grote garnalen
- 1-2 eetlepels olijfolie
- kwart theelepel zout
- kwart theelepel suiker
- theelepel gele curry poeder
- halve theelepel all spice
- halve theelepel kaneel
- halve theelepel gemalen komijnzaad
- halve theelepel gemberpoeder
- kwart theelepel cayenne peper
- extra nodig:
- 1 avocado
- Deze rode kool salade met mango
- Chipotle mayonaise
- taco's
INSTRUCTIES
Verwarm de oven voor de taco's voor op 200°C.
Dep de garnalen droog en doe deze in een kom. Doe er een eetlepel olijfolie doorheen en zorg dat over alle garnalen een dun laagje olie zit. Meng de kruiden in een kommetje en meng goed door elkaar. Kruid de garnalen met de kruiden en zorg dat ze allemaal goed bedekt zijn.
Snij de avocado in kleine blokjes.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur en bak de garnalen (afhankelijk van de grootte) in ongeveer 2 minuten per kant. Je wilt ze niet te lang bakken want dan worden ze minder lekker.
Vul je taco met een beetje chipotle mayonaise, de garnalen, de rode kool salade en avocado.