Tabú in Leiden

door Mr. in the Kitchen
Tabú in Leiden restaurant eten review hotspot

Afgelopen week had ik met twee studiegenoten afgesproken om wat te gaan eten in Leiden. Zij kwamen met het voorstel om te gaan eten bij Tabú in Leiden. Ik kende het restaurant nog niet maar de keuze was heel goed. Tabú is een Latijns-Amerikaans restaurant. Zoals jullie misschien al hebben kunnen lezen heb ik zelf in een Mexicaans restaurant gewerkt en daar heb ik toch een voorliefde voor dit soort keukens aan over gehouden. Wij hebben dan ook een hele leuke avond gehad!

Het restaurant

Zoals ik al zei heeft het restaurant een Latijns-Amerikaanse keuken en dit kun je ook direct zien bij binnenkomst. Heerlijke salsamuziek stond op en dit deed mij gelijk herinneren aan de Mexicaan waar ik heb gewerkt. Je krijgt er echt de latin vies van mee. Her restaurant is dan ook heel kleurrijk ingericht een geeft, samen met de muziek, een heerlijke sfeer. Je kunt bij Tabú lunchen, dineren, borrelen en cocktails drinken. Wat ik ook echt top vindt is dat zij meerdere gerechtjes voor de kids hebben. Ik denk dat Rens en Emma hier echt zullen smullen. Naast de kids hebben ze ook aan de vegetarische en veganistische mens hebben ze gedacht. Buiten de 22 cocktails die ze serveren hebben ze natuurlijk ook margerita’s! Heerlijk! Ook hebben ze verschillende tequila’s. Ik koos voor een Peruaans pilsje en later op de avond een Brugse bok.

Wat aten wij bij Tabú in Leiden?

Als je naar de menukaart kijkt dan kun je eigenlijk geen keuze maken. Wat een geweldige gerechtjes zijn er te vinden. Daar is natuurlijk een oplossing voor en dat is het menu los Amigos. Deze hebben wij dan ook gekozen. Dit menu geeft in 3 gangen al het lekkers dat Tabú te bieden heeft. En dat hebben wij geweten. De eerste gang bestond uit Nachos met guacamole en een tomatensalsa, cherry-garlic brood, pigmentos de pradon, ceviche en handgemaakte empanadas!  Bij die empanada’s werd een chimichurri geserveerd op basis van munt. Wauw! Heerlijk! Deze heb ik dan ook gelijk zelf gemaakt en kun je hier vinden.

Tabu in Leiden restaurant eten uit eten

Als hoofdgerecht stond er weer een enorme hoeveelheid hapjes op ons te wachten. Zo hadden wij gegrilde tonijn met pico de Gallo (die ga ik ook zeker een keer maken), een mooi stuk black Angus sukade, gegrilde maiskolf, gepofte zoete aardappel, een heerlijk salade/groentegerechtje dat ik niet kan thuis brengen en taco’s met pulled pork. Alles was heerlijk, soms miste er alleen wat pit. Ik begrijp dat de meeste Nederlanders niet van pittig houden dus is dit een veilige keuze maar van mij mag het wel wat meer vlammen!

Tabu in Leiden restaurant eten uit eten met zijn allen

Als dessert kregen we een heerlijke chocolademousse, een pastel de nata en heerlijke churros met chocoladedop. Ja dit is zeker de moeite waard om een keer terug te gaan. Zeker met groepen denk ik dat je hier perfect kunt vertoeven. Het eten was heel goed, de drankjes, de sfeer en de muziek! Top dus

Deze recepten zijn ook lekker!