Lamsvlees is en blijft gewoon top! Lamsracks zien er ook nog eens heel gaaf uit. Je kunt deze al voorbereid en schoongemaakt kopen. De combinatie van lamsvlees met rozemarijn en tijm is echt een winnaar. Ik heb deze kruiden samen met salie en bieslook bij mij in een kistje staan. Zo kan ik altijd gebruik maken van verse kruiden. Probeer dit recept gewoon eens en je zult zien: deze lamsrack op de Big green egg is zo moeilijk nog niet! Kijk ook even op dit recept van lamsrack met honing rijmboter.
Wat heb je nodig voor deze lamsrack op
de Big Green Egg?
- een lamsrack
- twee takjes rozemarijn
- handje verse tijm
- 1 grote teen knoflook
- peper en zout
- temperatuurmeter
Bijpassend biertje? kijk dan even hier in de bierspecial.
Hoe maak je deze lamsrack?
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat oplopen naar een temperatuur van 200-220ºC. Lees hierover meer in deze special. Zorg dat je een koudere zone hebt in de bbq. Hier kun je, als de lamsrack mooi is aangebraden, de lamsrack iets rustiger na laten garen. Je kunt dit doen door 2 aanmaakblokjes aan 1 kant van de Big Green Egg aan te steken. Zo ontstaat er aan 1 kant van de bbq een warme zone en aan de andere kant een iets koelere zone.
Haal de lamsrack uit de koelkast en laat deze een half uur op kamertemperatuur komen. Verwijder eventueel overtollig vet en als die er nog op zit het vlies. Je kunt de uiteinden van de botjes schoonmaken. Dat ziet er mooier uit.
Hak de tijm en rozemarijn fijn. Rasp de knoflook en smeer de lamsrack in met de knoflook. Bestrooi met de gehakte tijm en rozemarijn. Bestrooi daarna royaal met zout. Wrijf de kruiden over het vlees. Steek een temperatuurmeter in het middelste punt van het vlees. Je wilt dat de kerntemperatuur van de lamsrack 55ºC wordt. We garen de lamsrack op de bbq door tot 52ºC. Daarna leg je deze onder aluminiumfolie weg om te rusten en dan zal de kerntemperatuur verder stijgen met 3ºC .
Als de BBQ op temperatuur is kan de lamsrack op de Big Green Egg. Leg het lamsrack boven de vuurspot (gloeiende kooltjes) en sluit de deksel. Draai na 6 minuten de lamsrack om en sluit weer de deksel. Na 6 minuten leg je de lamsrack op de “koelere” zone van je bbq en laat je de temperatuur oplopen tot 52ºC. Haal het lamsvlees er af en laat rusten onder aluminiumfolie voor 5-10 minuten.
Bestrooi met peper en snijd de lamsrack in koteletten.
Eet smakelijk!
Bereid de Big Green Egg voor op directe warmte en laat oplopen naar een temperatuur van 200-220ºC. Lees hierover meer in deze special. Zorg dat je een koudere zone hebt in de bbq. Hier kun je, als de lamsrack mooi is aangebraden, de lamsrack iets rustiger na laten garen. Je kunt dit doen door 2 aanmaakblokjes aan 1 kant van de Big Green Egg aan te steken. Zo ontstaat er aan 1 kant van de bbq een warme zone en aan de andere kant een iets koelere zone. Haal de lamsrack uit de koelkast en laat deze een half uur op kamertemperatuur komen. Verwijder eventueel overtollig vet en als die er nog op zit het vlies. Je kunt de uiteinden van de botjes schoonmaken. Dat ziet er mooier uit. Hak de tijm en rozemarijn fijn. Rasp de knoflook en smeer de lamsrack in met de knoflook. Bestrooi met de gehakte tijm en rozemarijn. Bestrooi daarna royaal met zout. Wrijf de kruiden over het vlees. Steek een temperatuurmeter in het middelste punt van het vlees. Je wilt dat de kerntemperatuur van de lamsrack 55ºC wordt. We garen de lamsrack op de bbq door tot 52ºC. Daarna leg je deze onder aluminiumfolie weg om te rusten en dan zal de kerntemperatuur verder stijgen met 3ºC . Als de BBQ op temperatuur is kan de lamsrack op de Big Green Egg. Leg het lamsrack boven de vuurspot (gloeiende kooltjes) en sluit de deksel. Draai na 6 minuten de lamsrack om en sluit weer de deksel. Na 6 minuten leg je de lamsrack op de "koelere" zone van je bbq en laat je de temperatuur oplopen tot 52ºC. Haal het lamsvlees er af en laat rusten onder aluminiumfolie voor 5-10 minuten. Bestrooi met peper en snijd de lamsrack in koteletten.INGREDIËNTEN
INSTRUCTIES