Kip is een ondergewaardeerd stukje vlees als je het mij vraagt. Veel BBQ’rs weten dat want een van de eerste recepten die iedereen probeert is een Beer Can Chicken. Als je daar de goede kerntemperatuur aanhoud heb je een fantastisch mals stukje kip met heerlijke BBQ smaak. Kippendijen zijn voor mij het allerlekkerste en ik kan mij dan ook niet heugen dat ik een ander deel van de kip (op een hele kip na) heb gebruikt. Super mals en smaakvol en ideaal om op smaak te brengen met verse kruiden. Deze keer post ik mijn lekkerste kippendijen recept van de BBQ! Mede door de lekkere kruiden maar ook door de citroen die we erbij hebben gegrild. Deze worden warm en het citroensap wordt wat zachter van zuurgraad. Echt lekker om een beetje over je kip te knijpen voor wat extra smaak. Jana had al 12 jaar geen kip meer gegeten en durfde het deze keer aan en vond ze heerlijk! Ook het buurmeisje dat even kwam buurten at met smaak een hele dij op.
Wat heb je nodig voor 4 persoen?
- 1 kilo kippendijen (ik vind met vel lekker!)
- 2 fijngehakte eetlepels verse kruiden (rozemarijn, tijm, salie, oregano)
- citroenrasp van 1 citroen
- 4 tenen knoflook
- chilivlokken
- zout en peper
- 4 eetlepels olijfolie
voor erbij!
- 4 tomaten
- 2 citroenen
Hoe maak je het lekkerste kippendijen recept van de BBQ?
Maak allereerst de marinade door alle kruiden, citroen knoflook en olijfolie te mengen. Breng de kippendijen op smaak met zout en peper en voeg naar eigen smaak chilivlokken toe voor wat extra pit (daar houden wij van!). Doe vervolgens de kippendijen samen met de marinade in een diepvrieszakje. Haal alle lucht er uit en maak dan het zakje dicht. Hierdoor zit de marinade overal rondom de kip en leg vervolgens weg in de koelkast tot gebruik (2 uur).
Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200-220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg. Ik heb voor het grillen mijn gietijzeren rooster gebruikt. Plaats het rooster terwijl de BBQ warm wordt.
Als de Big Green Egg op temperatuur is kun je de kip uit de koelkast halen. Laat de marinade er af druipen en leg de kippendijen op het rooster. Grill de kippendijen totdat deze gaar zijn, ongeveer 10-12 minuten afhankelijk van de dikte. Keer de kippendijen regelmatig. Leg ondertussen aan de zijkant de gehalveerde tomaten en citroenen en gril in ongeveer dezelfde tijd gaar (mocht je geen ruimte hebben eerst de tomaten en citroen grillen en daarna de kip).
Als de kip gaar is haal je ze van de BBQ en serveer je ze met de citroen en tomaat.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1 kilo kippendijen (ik vind met vel lekker!)
- 2 fijngehakte eetlepels verse kruiden (rozemarijn, tijm, salie, oregano)
- citroenrasp van 1 citroen
- 4 tenen knoflook
- chilivlokken
- zout en peper
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 tomaten
- 2 citroenen
INSTRUCTIES
Maak allereerst de marinade door alle kruiden, citroen knoflook en olijfolie te mengen. Breng de kippendijen op smaak met zout en peper en voeg naar eigen smaak chilivlokken toe voor wat extra pit (daar houden wij van!). Doe vervolgens de kippendijen samen met de marinade in een diepvrieszakje. Haal alle lucht er uit en maak dan het zakje dicht. Hierdoor zit de marinade overal rondom de kip en leg vervolgens weg in de koelkast tot gebruik (2 uur).
Bereid de BBQ voor op directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200-220°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de Big Green Egg. Ik heb voor het grillen mijn gietijzeren rooster gebruikt. Plaats het rooster terwijl de BBQ warm wordt.
Als de Big Green Egg op temperatuur is kun je de kip uit de koelkast halen. Laat de marinade er af druipen en leg de kippendijen op het rooster. Grill de kippendijen totdat deze gaar zijn, ongeveer 10-12 minuten afhankelijk van de dikte. Keer de kippendijen regelmatig. Leg ondertussen aan de zijkant de gehalveerde tomaten en citroenen en gril in ongeveer dezelfde tijd gaar (mocht je geen ruimte hebben eerst de tomaten en citroen grillen en daarna de kip).
Als de kip gaar is haal je ze van de BBQ en serveer je ze met de citroen en tomaat.