Wauw! Hier zijn wij even helemaal ondersteboven van! Ik had wel eens eerder geweldige ramen soep in een zaakje in Rotterdam (Hinoki) gegeten maar ik heb niet meer stilgestaan bij die ervaring. De hoeveelheid aan laagjes van smaken maken deze ramen soep met garnalen geweldig!
Wat heb je nodig voor 2 personen?
- 125 gram noodles (deze had ik, Jana had deze glutenvrije rijstnoodles)
- 6-8 grote garnalen
- 100 gram shitake paddenstoelen
- 1,5 liter groente of vis bouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 3 centimeter gember
- 1 rode peper (wij gebruikten een rawit pepertje deze is vrij pittig)
- 1/2 Chinese kool
- 1/2 witte ui
- 3 wortels
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels vissaus
- 1 theelepel sesamolie
- 2 eetlepels limoensap
- verse koriander (hoeveelheid naar smaak)
- 2 bosuitjes
- peper en zout
Hoe maak je deze ramen soep met garnalen?
Bak in een steelpannetje de garnalen kort en op hoog vuur net aan gaar. Breng de garnalen op smaak met wat zout en peper en zet weg voor straks.
Snij de wortels in de lengte door de helft en vervolgens in dunne plakjes. Snij de Chinese kool in reepjes van een halve centimeter. De peper kun je in ringetjes snijden. Snipper de halve ui fijn. Snij de knoflook en gember in kleine dunne plakjes. Zet een pan op het vuur die ruim genoeg is voor de hele soep (minimaal 1,5 liter). Voeg een beetje olijfolie toe en bak de groenten die zojuist zijn gesneden samen met de knoflook en gember even aan. De kool moet geslonken zijn (ongeveer 8 minuten).
Voeg vervolgens de bouillon toe samen met de sojasaus, limoensap, vissaus en sesamolie. Snij de shitake champignons in plakjes en voeg toe. Proef de soep en breng eventueel verder op smaak als je iets in de soep mist. Voeg vervolgens de noodles toe en kook deze gaar in de tijd die op de verpakking staat.
Voeg als laatste de garnalen toe samen met fijngesneden bosui en koriander. Laat nog een minuut door verwarmen en serveer direct.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 125 gram noodles (deze had ik, Jana had deze glutenvrije rijstnoodles)
- 6-8 grote garnalen
- 100 gram shitake paddenstoelen
- 1,5 liter groente of vis bouillon
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tenen knoflook
- 3 centimeter gember
- 1 rode peper (wij gebruikten een rawit pepertje deze is vrij pittig)
- 1/2 Chinese kool
- 1/2 witte ui
- 3 wortels
- 4 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels vissaus
- 1 theelepel sesamolie
- 2 eetlepels limoensap
- verse koriander (hoeveelheid naar smaak)
- 2 bosuitjes
- peper en zout
INSTRUCTIES
Bak in een steelpannetje de garnalen kort en op hoog vuur net aan gaar. Breng de garnalen op smaak met wat zout en peper en zet weg voor straks.
Snij de wortels in de lengte door de helft en vervolgens in dunne plakjes. Snij de Chinese kool in reepjes van een halve centimeter. De peper kun je in ringetjes snijden. Snipper de halve ui fijn. Snij de knoflook en gember in kleine dunne plakjes. Zet een pan op het vuur die ruim genoeg is voor de hele soep (minimaal 1,5 liter). Voeg een beetje olijfolie toe en bak de groenten die zojuist zijn gesneden samen met de knoflook en gember even aan. De kool moet geslonken zijn (ongeveer 8 minuten).
Voeg vervolgens de bouillon toe samen met de sojasaus, limoensap, vissaus en sesamolie. Proef en breng eventueel verder op smaak als je iets in de soep mist. Voeg vervolgens de noodles toe en kook deze gaar in de tijd die op de verpakking staat.
Voeg als laatste de garnalen toe samen met fijngesneden bosui en koriander. Laat nog een minuut door verwarmen en serveer direct.