Coquilles van de BBQ met spek

Heerlijke zachte coquilles met spek van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen
Coquilles van de BBQ Big Green Egg barbecue schelpdieren spek

Coquilles staan al ontzettend lang op mijn verlanglijstje om te maken. Meestel heb ik niet voor deze lekkere Sint Jakobsschelpen  gekozen vanwege het idee dat dit met een gietijzeren rooster wat lastig zou worden. Coquilles zijn namelijk een delicaat stukje weekdier en ik was in de veronderstelling dat dit meer rommel dan lol zou geven. Ik maakte ze daarom altijd in een steelpannetje met wat boter. Prima alternatief natuurlijk maar niet zoals je graag zou willen. Tot ik met Willem, een vriend van mij, had afgesproken om weer eens wat uit te proberen op de BBQ. De coquilles waren in de aanbieding bij de Hanos dus een keuze voor een recept was snel gemaakt. Bij deze coquilles van de BBQ met spek!

Wat heb je nodig?

  • coquilles (ongeveer 3-5 per persoon als voorgerecht)
  • 100 gram roomboter
  • rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • plakjes spek (wat dikker, niet te dun!)

Hoe maak je deze coquilles van de BBQ?

Maak de Big Green Egg gereed voor direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de BBQ. Ik heb gebruik gemaakt van het gietijzeren rooster omdat deze een mooi breed contactvlak heeft.

Snijd de teen knoflook fijn en smelt de roomboter in een steelpannetje. Fruit de teen knoflook. Hak twee tot drie takjes rozemarijn fijn en voeg deze toe. Je krijgt nu een heerlijk geurende boter! Haal de boter van het vuur.

Haal de coquilles door de gesmolten boter met rozemarijn heen. Zorg dat er overal boter rondom de coquilles zit en leg de coquilles op een bord. Laat de boter afkoelen, hierdoor ontstaat er weer een hard laagje boter om de coquilles die zorgen voor extra smaak. Rol om de coquilles spek en zorg ervoor dat deze niet dubbel om de coquilles zit.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de coquilles grillen. Leg de coquilles op het witte vlees en sluit de deksel. Wacht ongeveer 2 minuten en draai ze dan om voor 2 minuten.

Haal de coquilles van de BBQ en serveer direct.

Eet smakelijk!

Coquilles van de BBQ Big Green Egg barbecue schelpdieren spek

Coquilles van de BBQ met spek

Print
Porties: 4 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.8/5
( 6 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • coquilles (ongeveer 3-5 per persoon als voorgerecht)
  • 100 gram roomboter
  • rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • plakjes spek (wat dikker, niet te dun!)

INSTRUCTIES

Maak de Big Green Egg gereed voor direct grillen en laat de temperatuur oplopen tot 200°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over direct grillen op de BBQ. Ik heb gebruik gemaakt van het gietijzeren rooster omdat deze een mooi breed contactvlak heeft.

Snijd de teen knoflook fijn en smelt de roomboter in een steelpannetje. Fruit de teen knoflook. Hak twee tot drie takjes rozemarijn fijn en voeg deze toe. Je krijgt nu een heerlijk geurende boter! Haal de boter van het vuur.

Haal de coquilles door de gesmolten boter met rozemarijn heen. Zorg dat er overal boter rondom de coquilles zit en leg de coquilles op een bord. Laat de boter afkoelen, hierdoor ontstaat er weer een hard laagje boter om de coquilles die zorgen voor extra smaak. Rol om de coquilles spek en zorg ervoor dat deze niet dubbel om de coquilles zit.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de coquilles grillen. Leg de coquilles op het witte vlees en sluit de deksel. Wacht ongeveer 2 minuten en draai ze dan om voor 2 minuten.

Haal de coquilles van de BBQ en serveer direct

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!