Gemarineerde gegrilde ananas van de BBQ grillen Big Green Egg recept recepten

Gemarineerde gegrilde ananas van de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Desserts van de BBQ,.. ik had er niks mee tot ik een keer fruit grilde! Wauw dat is eigenlijk heel lekker! Warm fruit en koud ijs is echt een hemelse combinatie. Zo maakte ik eerder ontzettend lekkere gegrilde perziken met merengue en een dragon siroop. Later kwamen daar ook nog eens de bananen bij met chocolade en marshmallows. En samen met de combinatie van een likeur is het verhaal compleet. Toen Jana haar vader en broertje met partner en kids langskwamen wilde ik alles van de Big Green Egg maken en dus ook een dessert. Ik koos voor een gemarineerde gegrilde ananas van de BBQ. Je kunt een kids variant maken en een volwassenen variant door bij de een wat meer ahornsiroop te gebruiken en bij de volwassenen wat likeur naar smaak. Bijvoorbeeld Liqor 43 of bruine rum. Als je wilt kun je deze ananas natuurlijk ook in een pan bakken.

Wat heb je nodig?

  • 1 ananas
  • ahorn siroop
  • likeur (bruine rum/Licor 43)
  • kaneel
  • vanille ijs
  • 100 gram amandelen (of andere nootjes)
  • paar takjes munt

extra nodig:

Hoe maak je deze gemarineerde gegrilde ananas van de BBQ?

Snij de bovenkant en onderkant van de ananas af. Zet de ananas op een snijplank en snij de schil aan de zijkant weg. Je houdt nu een mooi geschilde ananas over. Snij hier 4 a 5 dikke plakken ananas van. Verwijder het hart van de ananas met een klein mesje. Bestrooi de ananas plakken met wat kaneel en doe ze in een diepvrieszakje. Doe hier een aantal eetlepels ahornsiroop bij en /of wat likeur. Doe de diepvrieszak zo dicht dat de marinade zo veel mogelijk rond de ananas zit en leg deze in de koelkast.

Rooster de nootjes  in een droge koekenpan op middelhoog vuur zodat ze mooi kleuren en heerlijk beginnen te ruiken.

Maak de Big Green Egg gereed voor directe warmte en laat de temperatuur oplopen tot 180°C. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Als de BBQ op temperatuur is kun je de ananas plakken grillen. Ik heb hiervoor 4 a 5 minuten per kant gedaan. Haal ondertussen het ijs uit de vriezer dan is het iets zachter waardoor je het makkelijker kunt gebruiken.

Leg op elke plak ananas een bolletje ijs. Strooi wat van de amandelen er over samen met wat fijngesneden munt.

Eet smakelijk!

 

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer