Pasta met tomaten en pestoroom

door Mr. in the Kitchen
pasta met tomaten en perstoroom pesto room tomaat Italiaans Italië mr and ms in the kitchen

Soms wordt je gewoon blij als je een recept leest. Je weet: dit wordt iets bijzonders. En dat gevoel kregen wij ook direct toen we dit recept van pasta met tomaten en pestoroom tegen kwamen in de Zilveren Lepel pasta. Wij hadden nog nooit gezien dat pesto met room werd gecombineerd maar dit willen wij zeker vaker eten! En die verassing hebben wij iedere keer weer als we een recept uit de zilveren lepel maken. Natuurlijk passen wij wel het een en ander aan maar de essentie is hetzelfde. Wij gebruiken bijvoorbeeld veel meer tomaten (nog vrij weinig) en veel minder pasta. Alles om er een mooi gerechtje voor twee personen van te maken. Omdat deze pasta lang niet voldoet aan de hoeveelheid vitamientjes die wij willen binnenkrijgen aten wij er deze heerlijke gestoomde broccoli met citroen naast.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 2 deciliter slagroom
  • 350 gram tomaten in dunne plakjes
  • 3 eetlepels pesto
  • 200 gram pasta (penne of rigatoni) voor glutenvrij natuurlijk glutenvrije!
  • 20 gram geraspte parmezaanse kaas.
  • zout en peper

Hoe maak je deze pasta met tomaten en pestoroom?

Zet een pan met ruim kokend water op het vuur. Voeg de pasta toe en kook deze beet gaar.

Zet een koekenpan op het vuur en doe daarin de room en de plakjes tomaat. Laat de tomaten op een laag vuur pruttelen in de room. Op deze wijze worden ze zacht.

Haal de pan met room van het vuur en voeg daarbij drie eetlepels pesto. Roer de pesto er doorheen zodat je een mooie saus hebt.

Giet de pasta af en verdeel deze over twee borden. Bestrooi de pasta met de parmezaanse kaas. Schep als laatste de saus over de past. Breng het geheel nog wat hoger op smaak met peper en zout.

Eet smakelijk!

Wij aten bij deze pasta gestoomde broccoli met citroen als bijgerecht.

pasta met tomaat en pesto mr and ms in the kitchen

pasta met tomaten en perstoroom pesto room tomaat Italiaans Italië mr and ms in the kitchen

Pasta met tomaten en pestoroom

Print
Porties: 2 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 4 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 2 deciliter slagroom
  • 350 gram tomaten in dunne plakjes
  • 3 eetlepels pesto
  • 200 gram pasta (penne of rigatoni)
  • 20 gram geraspte parmezaanse kaas.  
  • zout en peper

INSTRUCTIES

Zet een pan met ruim kokend water op het vuur. Voeg de pasta toe en kook deze beet gaar.

Zet een koekenpan op het vuur en doe daarin de room en de plakjes tomaat. Laat de tomaten op een laag vuur pruttelen in de room. Op deze wijze worden ze zacht.

Haal de pan met room van het vuur en voeg daarbij drie eetlepels pesto. Roer de pesto er doorheen zodat je een mooie saus hebt.

Giet de pasta af en verdeel deze over twee borden. Bestrooi de pasta met de parmezaanse kaas. Schep als laatste de saus over de past. Breng het geheel nog wat hoger op smaak met peper en zout.

 

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!