Havermout met kokosmelk en mango

door Mr. in the Kitchen
kokosmelk met havermout en mango passievrucht nootjes lekker Thailand recept

Vorig jaar waren Jana en ik op vakantie naar Thailand. Wij hebben daar ontzettend lekker gegeten! Onderaan de weg van ons Airbnb huisje zat een heerlijk lunch restaurantje. Wij hebben daar bijna iedere dag gegeten en gaf ons inspiratie voor deze gebakken rijst. Tijdens ons verblijf waren wij ook nog naar het eiland Koh Tao gegaan om te duiken. Daar had je veel meer westers georiënteerde restaurantjes. In een van die restaurantjes: Coconut Monkey aten wij een heerlijke havermout met kokosmelk. Wij hadden dit nog nooit gegeten en waren meteen verkocht. De combinatie van kokosmelk en mango was echt heerlijk. Wij ontbeten toen aan het strand en dat gaf natuurlijk weer wat extra’s mee aan onze ervaring. Dit zorgde ervoor dat wij deze havermout met kokosmelk en mango maakten.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

  • 200 ml kokosmelk
  • 80 gram havermout
  • 1 passievrucht
  • 1/2 mango
  • handje nootjes

Hoe maak je deze havermout met kokosmelk en mango?

Doe de kokosmelk in een steelpannetje samen met de havermout. Breng aan de havermoutpap aan de kook en laat een paar minuten koken.

Schil ondertussen de mango en snij deze in kleine blokjes. Halveer de passievrucht en lepel het fruit er uit.

Als je wilt kun je de nootjes even roosteren in een droge koekenpan. Hierdoor krijgen ze een stuk meer smaak!

Doe de havermout in een kom. Voeg het fruit toe en als laatste de nootjes.

Geniet! Bij het eten van deze havermout gaan iedere keer weer eventjes terug naar Thailand.

Havermout met kokosmelk en mango passievrucht recept Thailand lekker

Het origineel van Coconut Monkey

kokosmelk met havermout en mango passievrucht nootjes lekker Thailand recept

havermout met kokosmelk en mango

Print
Porties: 2 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 1 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 200 ml kokosmelk
  • 80 gram havermout
  • 1 passievrucht
  • 1/2 mango
  • handje nootjes

INSTRUCTIES

Doe de kokosmelk in een steelpannetje samen met de havermout. Breng aan de havermoutpap aan de kook en laat een paar minuten koken.

Schil ondertussen de mango en snij deze in kleine blokjes. Halveer de passievrucht en lepel het fruit er uit.

Als je wilt kun je de nootjes even roosteren in een droge koekenpan. Hierdoor krijgen ze een stuk meer smaak!

Doe de havermout in een kom. Voeg het fruit toe en als laatste de nootjes.

Geniet! Bij het eten van deze havermout gaan iedere keer weer eventjes terug naar Thailand.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!