Aardbeien van de BBQ Big Green Egg barbecue kamado recept dessert nagerecht toetje toetjes sinaasappel munt

Aardbeien van de BBQ

door Mr. in the Kitchen

Aardbeien van de BBQ? Jazeker! Wat een heerlijke combinatie is dat! Je kunt met dit toetje echt alle kanten op. Sinds wij het hebben gemaakt hebben wij er al meerdere varianten van gemaakt. De basis is: aardbeien verwarmen in een sausje van aardbeien met sinaasappel. Buiten deze basis kun je met van alles gaan combineren. Je kunt bijvoorbeeld de kruiden munt of dragon toevoegen en bij de sinaasappelsap kun je ook wat Grand Marnier toevoegen. Je kunt de warme aardbeien vervolgens ontzettend goed combineren met een panna cotta of serveren bij een bolletje vanille ijs. De combinatie van warm en koud is heerlijk! Wij serveerden ze o.a. samen met een bolletje ijs en daarop een crumble van stukjes kletskop.

Wat heb je nodig?

  • 500 gram aardbeien
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • optioneel: munt of dragon
  • optioneel: Grand Marnier

extra nodig:

Hoe maak je deze aardbeien van de BBQ?

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over indirect op de Big Green Egg.

Pureer met een staafmixer 100 gram van de aardbeien. Voeg daar het sap van een sinaasappel en de suiker aan toe. Dit is de basis van jouw saus. Je kunt hier vervolgens alle kanten mee op zoals bijvoorbeeld fijngesneden munt of dragon maar ook Grand Marnier of een andere likeur (begin met drie eetlepels, je kunt als het klaar is proeven en eventueel nog wat toevoegen).

Snij van de overige aardbeien de bovenkant af en zet ze rechtop in de bakvorm. Schenk vervolgens voorzichtig de aardbeien-sinaasappelsaus tussen de aardbeien.

Zet de ovenschaal op de BBQ en laat de aardbeien in tien minuten warm worden tot de saus lekker begint te pruttelen.

Haal de aardbeien van de BBQ en serveer naar wens met een bolletje ijs en een kletskop of een heerlijke panna cotta.

Eet smakelijk!

aardbeien van de BBQ big Green Egg recept panna cotta toetje dessert mr and ms in the kitchen

Aardbeien van de BBQ Big Green Egg barbecue kamado recept dessert nagerecht toetje toetjes sinaasappel munt

Aardbeien van de BBQ

Aardbeien van de BBQ? Jazeker! Wat een heerlijke combinatie is dat! Je kunt met dit toetje echt alle kanten op. Sinds wij het hebben gemaakt hebben wij er al meerdere… BBQ desserts Aardbeien, dessert, BBQ, Big Green Egg European Print This
Serves: 4 Prep Time: Cooking Time:
Nutrition facts: 200 calories 20 grams fat
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Ingredients

  • 750 gram aardbeien
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels witte basterdsuiker
  • optioneel: munt of dragon
  • optioneel: Grand Marnier 

Instructions

Bereid de BBQ voor op indirecte warmte en laat de temperatuur oplopen tot 200ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special over indirect op de Big Green Egg.

Pureer met een staafmixer 250 gram van de aardbeien. Voeg daar het sap van een sinaasappel en de suiker toe. Dit is de basis van jouw saus. Je kunt hier vervolgens alle kanten mee op zoals bijvoorbeeld fijngesneden munt of dragon maar ook Grand Marnier of een andere likeur (begin met drie eetlepels, je kunt als het klaar is proeven en eventueel nog wat toevoegen)..

Snij van de overige aardbeien de bovenkant af en zet ze rechtop in de bakvorm. Schenk vervolgens voorzichtig de aardbeiensaus tussen de aardbeien.

Zet de ovenschaal op de BBQ en laat de aardbeien in tien minuten warm worden tot de saus lekker begint te pruttelen.

Haal de aardbeien van de BBQ en serveer naar wens met een bolletje ijs en een kletskop of een heerlijke panna cotta.

 

2 reacties

Deze recepten zijn ook lekker!

2 reacties

Jody Weijtens 11 april 2021 - 22:20

Hoi! Binnenkort ga ik dit maken. Voor kruiden kies ik zwarte peper en basilicum. Ik vroeg me af wanneer en waar je de suiker bij voegt, staat nl wel in de ingrediënten lijst maar verder niet in het recept. En hoeveel grand marnier voeg jij zelf toe? Ik wil het niet te overheersend laten zijn. Alvast bedankt! Gr, Jody

reageer
Mr. in the Kitchen 12 april 2021 - 09:11

Dag Jody,

Leuk om te horen! Wat stom dat ik de suiker niet in het recept heb toegevoegd. Je doet dit als je de sinaasappelsap toevoegt. Begin met de likeur eens met 3 eetlepels en proef op het einde. Je kunt dan altijd nog wat toevoegen (beide aanwijzingen heb ik in het recept verwerkt). Succes met maken!

reageer

Reageer