Taco’s zijn hier favoriet! Wij maken vaak taco’s op een Nederlandse-Mexicaanse manier door veel groente te verwerken met tomatensaus en toppings van guacamole, kaas, sla en zure room. Niet echt officiële een taco maar voor de kids wel erg lekker en nog relatief gezond. Maar een echte taco is vaak wat eenvoudiger geserveerd met een beetje vlees of vis en een krachtige salsa erbij. Wij maakten eerder bijvoorbeeld deze ribeye taco met pittige pickles en deze carne asada taco’s uit de bekende serie Chef!. Deze keer dus een vis taco met kabeljauw en een heerlijke rode kool salade die hoog op smaak is met limoen en koriander.
Wat heb je nodig voor 4 taco’s?
- 500 gram kabeljauw (het liefst mooi stevig stukje haas)
- 4 kleine tortilla’s
- kruidenrub
- 1,5 theelepel chili poeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 3/4 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel knoflookpoeder
- halve theelepel suiker
- kwart theelepel cayenne peper
- kwart theelepel gerookte paprikapoeder
- 500 gram rode kool
- halve theelepel zout
- halve rode ui fijngesneden
- halve jalapeno peper
- hand fijngesneden koriander
- 1 limoen
- 2 eetlepels olijfolie
- avocado
- mayonaise
- chipotle saus
Hoe maak je deze vis taco met kabeljauw?
Dep de kabeljauw droog en maak er kleinere stukken van. Mix alle ingrediënten voor de kruidenrub door elkaar en bestrooi de kabeljauw met de rub.
Maak de salade door de rode kool heel dun te snijden. Meng de rode kool met het zout, de fijngesneden rode ui, jalapeno peper, koriander en olie. Breng op smaak met het sap van de limoen. Voeg wat limoensap toe en proef. Misschien heeft het wat meer zout of wat meer limoen nodig. Blijf proeven en op smaak maken totdat je voor jou de juiste balans hebt gevonden.
Maak een chipotle mayonaise door twee eetlepels mayonaise te mengen met een theelepel chipotle. Proef en breng zo nodig hoger op smaak met de chipotle. Snij de avocado in kleine blokjes.
Bak de kabeljauw in een koekenpan met wat olie net aan gaar. Afhankelijk van de dikte hoeft de kabeljauw maar enkele (3-4) minuten per kant gebakken te worden.
Maak de tortillas warm in de oven of bak ze in een droge koekenpan. Beleg met de vis, wat van de koolsalade met daaroverheen de chipotle mayonaise en de toppings van fijngesneden koriander en stukjes avocado.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 500 gram kabeljauw (het liefst mooi stevig stukje haas)
- 4 kleine tortilla's
- kruidenrub
- 1,5 theelepel chili poeder
- 1 theelepel gemalen komijn
- 3/4 theelepel zout
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel knoflookpoeder
- halve theelepel suiker
- kwart theelepel cayenne peper
- kwart theelepel gerookte paprikapoeder
- 500 gram rode kool
- halve theelepel zout
- halve rode ui fijngesneden
- halve jalapeno peper
- hand fijngesneden koriander
- 1 limoen
- 2 eetlepels olijfolie
- avocado
- mayonaise
- chipotle saus
INSTRUCTIES
Dep de kabeljauw droog en maak er kleinere stukken van. Mix alle ingrediënten voor de kruidenrub door elkaar en bestrooi de kabeljauw met de rub.
Maak de salade door de rode kool heel dun te snijden. Meng de rode kool met het zout, de fijngesneden rode ui, jalapeno peper, koriander en olie. Breng op smaak met het sap van de limoen. Voeg wat limoensap toe en proef. Misschien heeft het wat meer zout of wat meer limoen nodig. Blijf proeven en op smaak maken totdat je voor jou de juiste balans hebt gevonden.
Maak een chipotle mayonaise door twee eetlepels mayonaise te mengen met een theelepel chipotle. Proef en breng zo nodig hoger op smaak met de chipotle. Snij de avocado in kleine blokjes.
Bak de kabeljauw in een koekenpan met wat olie net aan gaar. Afhankelijk van de dikte hoeft de kabeljauw maar enkele (3-4) minuten per kant gebakken te worden.
Maak de tortillas warm in de oven of bak ze in een droge koekenpan. Beleg met de vis, wat van de koolsalade met daaroverheen de chipotle mayonaise en de toppings van fijngesneden koriander en stukjes avocado.