Recept van Appeltaart van de Big Green Egg

door Mr. in the Kitchen
Recept van Appeltaart van de Big Green Egg BBQ recept vanille vanille ijs

Wauw appeltaart van de Big Green Egg! Ontzettend gaaf om te zien wat er allemaal wel niet van deze kamado af kan komen. Wij hadden mensen te eten en dan probeer ik altijd zoveel mogelijk van de BBQ te maken. En dat hoeft niet alleen het stukje vlees te zijn. Doordat de appeltaart op de Big Green Egg is gemaakt heeft het een vleugje bbq smaak. Dit geeft de appeltaart een eigen twist. Leuk om eens te proberen. Wij aten deze (warme) appeltaart met een bolletje vanille ijs. Ongelofelijk lekker.

Wat heb je nodig voor deze appeltaart van de Big Green Egg?

voor de bodem:

  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram lichte bastard suiker
  • 270 gram roomboter
  • 1 ei
  • zout

voor de vulling:

  • 5 appeltjes (Elstar)
  • wat citroensap
  • 2 zakjes vanille suiker
  • kaneel
  • rozijntjes
  • hazelnoten

extra nodig:  springvorm en bakpapier

Hoe maak je deze appeltaart?

Maak eerst het deeg door het bakmeel, suiker, ei en roomboter te mengen. Voeg een snufje zout toe. Maak hier een bal van en leg dit een uur weg in de koelkast.

Steek de BBQ aan en bereidt deze voor op indirecte warmte en plaats de pizzasteen op het rooster. Laat de temperatuur oplopen tot 180ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Schil ondertussen de appeltjes en snijdt hier blokjes van. Doe deze in een kom en besprenkel vervolgens met wat citroensap. Hierdoor wordt de appel niet bruin. Meng de appeltjes vervolgens met de kaneel en vanille suiker.

Bekleed een spring vorm met een laag bakpapier. Het handigste is om het bakpapier over de bodem te doen en de ring te sluiten. Knip het overtollige bakpapier weg. Smeer de randen in met wat roomboter. Bekleed daarna de bodem met het deeg. Druk in het deeg vervolgens de stukjes appel en bestrooi met de rozijnen en hazelnoten.

Doe de Appeltaart in de Big Green Egg en sluit de deksel. Houd het geduld en bak voor ongeveer 45 minuten. Haal vervolgens de appeltaart uit de BBQ en serveer direct warm. Wij serveerden deze appeltaart met een bolletje vanille ijs.

Eet smakelijk!

Recept van Appeltaart van de Big Green Egg BBQ recept vanille vanille ijs

Appeltaart van de Big Green Egg

Print
Porties: 1 Voorbereiding: Kooktijd:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 5.0/5
( 6 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • voor de bodem:
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram lichte bastard suiker
  • 270 gram roomboter
  • 1 ei
  • zout
  • voor de vulling:
  • 5 appeltjes (Elstar)
  • wat citroensap
  • 2 zakjes vanille suiker
  • kaneel
  • rozijntjes
  • hazelnoten
  • extra nodig:  springvorm en bakpapier

INSTRUCTIES

Maak eerst het deeg door het bakmeel, suiker, ei en roomboter te mengen. Voeg een snufje zout toe. Maak hier een bal van en leg dit een uur weg in de koelkast.

Steek de BBQ aan en bereidt deze voor op indirecte warmte en plaats de pizzasteen op het rooster. Laat de temperatuur oplopen tot 180ºC. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special.

Schil ondertussen de appeltjes en snijdt hier blokjes van. Doe deze in een kom en besprenkel vervolgens met wat citroensap. Hierdoor wordt de appel niet bruin. Meng de appeltjes vervolgens met de kaneel en vanille suiker.

Bekleed een spring vorm met een laag bakpapier. Het handigste is om het bakpapier over de bodem te doen en de ring te sluiten. Knip het overtollige bakpapier weg. Smeer de randen in met wat roomboter. Bekleed daarna de bodem met het deeg. Druk in het deeg vervolgens de stukjes appel en bestrooi met de rozijnen en hazelnoten.

Doe de Appeltaart in de Big Green Egg en sluit de deksel. Houd het geduld en bak voor ongeveer 45 minuten. Haal vervolgens de appeltaart uit de BBQ en serveer direct warm. Wij serveerden deze appeltaart met een bolletje vanille ijs.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!