Deze glutenvrije crumble met rood fruit is het lekkerst als je hem direct uit de oven serveert. Het past in het rijtje comfort food wat mij betreft. Het gerecht leent zich niet voor een perfecte opmaak, maar dat is ook niet nodig want de smaak maakt alles goed. Ik maak niet vaak desserts omdat ik simpelweg liever iets hartigs eet. Na een avondmaaltijd ben ik dan ook het meest blij met een klein stukje chocolade en een kop koffie, maar als ik dan een keer zin heb in een taartje dan is deze glutenvrije rood fruit crumble een perfecte keuze. Inspiratie voor nog meer glutenvrije desserts kun je hier vinden.
Ingrediënten voor 4 personen
- 100 gram aardbeien
- 50 gram blauwe bessen
- 50 gram frambozen
- 300 gram rabarber
- 50 gram bramen
- 60 gram amandelmeel
- 60 gram havermout (glutenvrije indien je de crumble glutenvrij wilt maken)
- 50 gram suiker
- 4 el ahornsiroop
- 2 el olijfolie
- snufje kaneel
- snufje zout
- 1 perssinaasappel
extra nodig:
- Ovenschaal (22X14)
Zo maak je deze glutenvrije crumble met rood fruit
- Schil de rabarber stengels en snij deze in blokjes van zo’n 2 cm.
- Pers vervolgens het sap van de sinaasappel boven een steelpannetje uit. Meng de suiker met de rabarber en het sinaasappelsap in het steelpannetje en kook dit in zo’n 10-15 min. De rabarber zal oplossen in het vocht.
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
- Maak het fruit schoon en meng met de gekookte rabarber in een ovenschaal en schep hier 2 eetlepels ahornsiroop doorheen.
- Meng in een kom het amandelmeel en de havermout met 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels ahornsiroop en een snufje kaneel en zout.
- Verdeel het amandelmeel- en havermoutmengsel over het fruit.
- Bak de rood fruit crumble goudbruin in zo’n 20 – 25 minuten.
Serveer direct! Warm is deze het allerlekkerste!
INGREDIËNTEN
- 100 gram aardbeien
- 50 gram blauwe bessen
- 50 gram frambozen
- 300 gram rabarber
- 50 gram bramen
- 60 gram amandelmeel
- 60 gram havermout (glutenvrije indien je de crumble glutenvrij wilt maken)
- 50 gram suiker
- 4 el ahornsiroop
- 2 el olijfolie
- snufje kaneel
- snufje zout
- 1 perssinaasappel
INSTRUCTIES
- Schil de rabarber stengels en snij deze in blokjes van zo'n 2 cm.
- Pers vervolgens het sap van de sinaasappel boven een steelpannetje uit. Meng de suiker met de rabarber en het sinaasappelsap in het steelpannetje en kook dit in zo'n 10-15 min. De rabarber zal oplossen in het vocht.
- Verwarm de oven voor op 175 graden hete lucht.
- Maak het fruit schoon en meng met de gekookte rabarber in een ovenschaal en schep hier 2 eetlepels ahornsiroop doorheen.
- Meng in een kom het amandelmeel en de havermout met 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels ahornsiroop en een snufje kaneel en zout.
- Verdeel het amandelmeel- en havermoutmengsel over het fruit.
- Bak de rood fruit crumble goudbruin in zo'n 20 - 25 minuten.