Restaurant NOK in Groningen rooftop lunch diner menu

Restaurant NOK in Groningen: Mr and Ms uit eten!

door Mr. in the Kitchen

Wij hadden een kort weekendje weg geboekt naar Groningen en deze viel een beetje in het water. Het weer zat niet bepaald mee en zondag werd er een hoop regen voorspeld. Om de dag droog door te brengen kozen wij er voor om naar de film te gaan in het Forumgebouw. Wauw wat een goede keuze! Wij kenden het Forum niet dus het was een grote verassing toen we aankwamen. Het gebouw is gekozen door Groningers en is geopend sinds november. Het is een soort groot cultureel gebouw waar van alles te vinden is. Het gebouw op zichzelf is al een bezoekje waard maar je kunt er ook nog naar de bioscoop, er worden exposities gegeven en is er een bibliotheek. Er is veel voor kinderen te doen zoals de interactieve installaties in Wonderland en is er een smartlab, greenscreen en een heuse stripafdeling. Er is op verschillende verdiepingen wat eten of drinken te krijgen. Zeker het bezoeken waard allemaal en je kunt je er met gemak een hele dag bezig houden. Wij gingen helemaal naar boven en kwamen daar het restaurant NOK tegen en een heel groot dakterras.

Restaurant NOK in Groningen

Helemaal boven in het Forumgebouw zit het NOK restaurant. De sfeer voelt meteen goed aan! Een aantal heerlijke zitjes waar iedereen gezellig door elkaar zit. In het restaurant zelf is er een fantastisch uitzicht over de stad. Veel tafeltjes hebben een plaatje aan het raam waardoor je naar buiten blijft kijken. Omdat je helemaal bovenin zit kun je ver over de stad uit kijken. Helaas regende het bij ons anders waren we zeker naar buiten gegaan om buiten boven op het gebouw van het uitzicht te genieten. In de zomer moet dit echt dé plek zijn in Groningen. Wij konden het ons al helemaal voorstellen.

Op vrijdag-, en zaterdagavond draaien er DJ’s een mix van Afro-beats, deep-house en disco. Ook zijn ze van plan om eens in de zoveel tijd een groot feest te organiseren.  Ze hebben een enorme verscheidenheid aan speciale biertjes, likeuren, gin en rum op de kaart dus dat kan een behoorlijk feestje worden. Ze serveren een grote verscheidenheid aan gerechtjes: van Zuid-Amerikaanse ceviche tot tartaar van Groninger blaarkop. Ons viel meteen de heerlijke nachos op die bij verschillende tafeltjes op tafel stond. De gerechtjes die je kunt kiezen zien er verder fantastisch uit. Wat dacht je van: gerookte biet carpaccio, een cote-de-boeuf met gepofte zwarte knoflook of Argentijnse Black Tiger garnalen? Wij waren er met de lunch maar voor het diner waren er echt een heleboel opties die wij allebei zouden willen proberen. Kijk anders even bij de menukaart.

Wat hebben wij gegeten?

Wij deden een borrel bij NOK en kozen voor een nachos. Deze was precies zoals ik ‘m graag zie! Met een flinke hoeveelheid guacamole, zure room, cheddarkaas en jalapeno pepers! Een beetje zoals ik hem vroeger at bij de Mexicaan waar ik heb gewerkt. Als tweede gerechtje kozen wij voor de baba ganoush met gegrilde groene paprika’s, Griekse Yoghurt en pitabrood. Helaas waren wij de oplader van de telefoon vergeten dus hebben wij geen foto kunnen maken van deze mooie gerechtjes maar vonden wij wel op de site van NOK een foto van de baba ganoush (zie hieronder). Jana had een heerlijke chardonnay uit Chili gekozen met tonen van peer en meloen! Zij was enorm verrast van de kwaliteit van de wijn! Ik koos voor een klassiekertje: Leffe Blond.

Restaurant NOK in Groningen lunch menu diner kaart

Wij zijn erg enthousiast over het Forumgebouw en restaurant NOK in Groningen. Bij een volgend bezoekje aan Groningen gaan wij zeker weer hierheen om bij mooi weer te genieten van het heerlijke uitzicht en van de mooie gerechtjes die NOK nog allemaal in petto heeft voor ons! Ben jij op zoek naar nog meer Hotspots? kijk dan even hier.

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer