gevulde eieren met avocado en proscuitto ham gedroogde ham mayonaise zure room

Gevulde eieren met avocado en prosciutto

door Mr. in the Kitchen

Ja, gevulde eitjes zijn bij ons nu wel een serieus dingetje geworden. We houden er enorm van en vinden het leuk om er mee te combineren. Zo maakten we in het verleden al gevulde eieren met truffel kerrie, zalm, Hollandse garnalen, sweet peppadews, boemboe baliavocado en zelfs roze eieren. Nu kwamen er buren op de borrel en vonden we het leuk om aan dit recept iets toe te voegen. Spek was een goede optie maar dat vonden we niet heel verfijnd en dus kozen we voor uitgebakken prosciutto. Dit is Italiaans gedroogde ham maar dit kan natuurlijk ook goed met serranoham of parmaham. Dit geeft een licht zoute smaak mee en het is ook nog eens knapperig. Bovendien ziet het er leuk uit! Het zijn dus gevulde eieren met avocado en proscuitto geworden. Helaas kan Jana, die geen vlees eet, deze dan weer niet eten maar goed weglaten is geen enkel probleem. Wij kiezen voor een combinatie van zure room en mayonaise. Hierdoor wordt de mix wat frisser en lichter van smaak. Je kunt ook gewoon wat yoghurt gebruiken in plaats van de zure room.

Wat heb je nodig voor 10 gevulde eitjes?

  • vijf eieren
  • 1 avocado
  • halve citroen
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 eetlepel mayonaise
  • peterselie
  • 1 plakjes gedroogde ham
  • peper en zout

extra nodig:

Hoe maak je deze gevulde eieren met avocado en proscuitto?

Verwarm de oven voor op 180°C. Pak een stukje bakpapier en leg daar de plak proscuitto op. Afhankelijk van de dikte is deze in 5-10 minuten knapperig.

Kook de eieren in een pan met water. Op het moment dat het begint te borrelen hoef je ze maar 5 minuten te koken. Hierdoor blijft het eigeel een beetje zacht in plaats van heel droog. Spoel de eieren na met koud water en laat ze afkoelen.

Als de eieren afgekoeld zijn kun je ze pellen. Snij vervolgens de eieren door de midden en haal het eigeel er voorzichtig uit en doe deze in een kom.

Meng nu het eigeel met de avocado en prak tot het een smeuïge massa is. Voeg de zure room, mayonaise,  en wat fijngesneden peterselie toe. Breng op smaak met de citroen, peper en zout. Proef goed want dat is belangrijk! Het moet hoog op smaak zijn en dat betekent dat je alle smaken goed terug moet vinden en dat er genoeg smaak aan zit. Het eiwit is namelijk vrij vlak van smaak.

Prak het geheel goed fijn. Je kunt een staafmixer gebruiken maar dan wordt het wel heel glad is onze ervaring.

Doe de spuitzak om je hand heen en vul deze. Spuit vervolgens de eieren vol met de vulling. Doe als laatste wat stukjes krokante proscuitto op de eieren.

Eet smakelijk!

0 reactie

Deze recepten zijn ook lekker!

Reageer