Rode coleslaw voor bij de BBQ

door Mr. in the Kitchen
rode coleslaw voor bij de BBQ koolsalade rode kool recept appel rode koolsalade sla pulled pork

Voor een broodje pulled beef maakte ik deze heerlijke rode coleslaw voor bij de BBQ! Normaal gesproken maak ik deze salade altijd met witte kool maar ik zag op wat foto’s dat je het ook kunt maken met rode kool. De rode coleslaw is lekker fris en heeft ook een beetje een bite en dat maakt het broodje super lekker voor bij de zware smaak van de pulled beef.

Wat heb je nodig?

      • 1/2 rode kool
      • 2 kleine appels
      • 3 eetlepels mayonaise
      • 1 theelepel mosterd
      • 1 theelepel honing
      • een scheutje appelazijn

extra nodig:

Hoe maak je deze rode coleslaw voor bij de BBQ?

Snij de rode kool zo dun mogelijk. Misschien heb je een mandoline? Dan is dit een eitje! Maar met een scherp mes kom je ook een heel eind. Hak de rode kool een beetje kleiner dit maakt het eten straks wat makkelijker. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Rasp de appels met een grove rasp boven de rode kool

Maak een dressing door de mayonaise, mosterd honing en appelazijn te mengen. Proef en breng zo nodig verder op smaak met een van de ingrediënten. Hou je van een beetje pit voeg dan wat chilipoeder erdoorheen.

Meng de salade met de dressing, proef en breng zo nodig verder op smaak met wat zout of peper.

Eet smakelijk!

rode coleslaw voor bij de BBQ koolsalade rode kool recept appel rode koolsalade sla pulled pork

Rode Coleslaw

Print
Porties: 4 Voorbereiding:
Allergie informatie 200 calorieën 20 grams vet
Beoordeling: 4.0/5
( 16 gestemd )

INGREDIËNTEN

  • 1/2 rode kool
  • 2 kleine appels
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • een scheutje appelazijn
  • extra nodig:
  • grove rasp

INSTRUCTIES

Snij de rode kool zo dun mogelijk. Misschien heb je een mandoline? Dan is dit een eitje! Maar met een scherp mes kom je ook een heel eind. Hak de rode kool een beetje kleiner dit maakt het eten straks wat makkelijker. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Rasp de appels met een grove rasp boven de rode kool

Maak een dressing door de mayonaise, mosterd honing en appelazijn te mengen. Proef en breng zo nodig verder op smaak met een van de ingrediënten. Hou je van een beetje pit voeg dan wat chilipoeder erdoorheen.

Meng de salade met de dressing, proef en breng zo nodig verder op smaak met wat zout of peper.

Heb je dit recept gemaakt?
Hoe vond je het? Deel je ervaring en tag ons op Instagram at @mrandmsinthekitchen.

Deze recepten zijn ook lekker!