Voor een broodje pulled beef maakte ik deze heerlijke rode coleslaw voor bij de BBQ! Normaal gesproken maak ik deze salade altijd met witte kool maar ik zag op wat foto’s dat je het ook kunt maken met rode kool. De rode coleslaw is lekker fris en heeft ook een beetje een bite en dat maakt het broodje super lekker voor bij de zware smaak van de pulled beef.
Wat heb je nodig?
- 1/2 rode kool
- 2 kleine appels
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- een scheutje appelazijn
extra nodig:
Hoe maak je deze rode coleslaw voor bij de BBQ?
Snij de rode kool zo dun mogelijk. Misschien heb je een mandoline? Dan is dit een eitje! Maar met een scherp mes kom je ook een heel eind. Hak de rode kool een beetje kleiner dit maakt het eten straks wat makkelijker. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Rasp de appels met een grove rasp boven de rode kool
Maak een dressing door de mayonaise, mosterd honing en appelazijn te mengen. Proef en breng zo nodig verder op smaak met een van de ingrediënten. Hou je van een beetje pit voeg dan wat chilipoeder erdoorheen.
Meng de salade met de dressing, proef en breng zo nodig verder op smaak met wat zout of peper.
Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
- 1/2 rode kool
- 2 kleine appels
- 3 eetlepels mayonaise
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- een scheutje appelazijn
- extra nodig:
- grove rasp
INSTRUCTIES
Snij de rode kool zo dun mogelijk. Misschien heb je een mandoline? Dan is dit een eitje! Maar met een scherp mes kom je ook een heel eind. Hak de rode kool een beetje kleiner dit maakt het eten straks wat makkelijker. Schil de appels en verwijder het klokhuis. Rasp de appels met een grove rasp boven de rode kool
Maak een dressing door de mayonaise, mosterd honing en appelazijn te mengen. Proef en breng zo nodig verder op smaak met een van de ingrediënten. Hou je van een beetje pit voeg dan wat chilipoeder erdoorheen.
Meng de salade met de dressing, proef en breng zo nodig verder op smaak met wat zout of peper.