Groene smoothie met boerenkool

door Ms. in the Kitchen
groene smoothie met boerenkool kiwi gezond top recept lekker mr and ms in the kitchen green smoothie drinks recipe endometriosis gluten free dairy free soy free sugar free| recept endometriose glutenvrij zuivelvrij sojavrij eten suikervrij endodiet

Soms heb je wat groente over en weet je niet wat je er mee moet doen. Het is te weinig voor een goede maaltijd maar wel zonde om weg te gooien! Bij ons thuis proberen we zo min mogelijk weg te gooien en maken we vaak een curry om alle groenten te verwerken maar ook wel eens een smoothie. Deze groene smoothie is gemaakt met boerenkool die we nog over hadden maar je kunt natuurlijk ook spinazie gebruiken of andijvie? Het kokoswater en de kiwi verzachten de wat bittere groente smaak en daardoor krijg je een heerlijke frisse en gezonde smoothie! Probeer gewoon diverse smaken uit en ontdek wat jij lekker vind. Deze combinatie vinden wij in ieder geval heel lekker en is ook nog eens heel gezond!

Ingrediënten voor 1 portie

  • 150 ml kokoswater
  • 1 kiwi
  • 1 kleine rode appel
  • handvol boerenkool

Hoe maak je deze groene smoothie met boerenkool?

Super simpel! Alles in de blender even draaien en klaar ben je!

In deze groene smoothie is een kiwi verwerkt, dat geeft de smoothie niet alleen een lekkere smaak, maar het is ook een geweldige bron van vitamine C. En er gaat een handvol boerenkool in, dat is een geweldige bron van vitaminen en antioxidanten zoals B1, B2, B6, B11, C, Kalium, Calcium en Magnesium.

Een gezonde en lekkere manier om je ochtend te beginnen. Is dit niet genoeg voor je? Misschien kun je er een lekker broodje humus met gegrilde groenten bij eten of gewoon alleen een banaan er bij.

 

Deze recepten zijn ook lekker!