Ik maak niet heel vaak saté klaar maar als ik dat doe dan is het wel altijd goed. Zo ook deze saté van varkenshaas. Het is een Indonesische versie: saté Babi. Ik was ontzettend verrast door de toevoeging van Laos. Dit ga ik zeker vaker gebruiken! Ik heb deze varkenshaas in een pan gemaakt omdat dit gewoon net even wat makkelijker was. Toch zet ik hem bij de BBQ gerechten want dit kan zeker heel goed op de BBQ!
Wat heb je nodig?
- 2 middelgrote uien
- 4 tenen knoflook
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- verse gember (1 cm)
- 1/2 theelepel laos
- 1/2 theelepel kurkuma
- 3 theelepels sambal
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 1 theelepel basterdsuiker
- 5 eetlepels ketjap manis
- Peper en zout
- Varkenshaas
extra:
- rode peper
- koriander
- satéprikkers
Hoe maak je deze saté van varkenshaas?
Snij de uien fijn en rasp de knoflook en gember. Wij raspen altijd de knoflook en gember omdat het op deze wijze veel beter verspreid en opgenomen kan worden. Meng vervolgens in een kom de rest van de ingrediënten. Klop het even goed door zodat alles goed gemengd is.
Snij van de varkenshaas in evengrote stukken. Dit zorgt er voor dat alles gelijktijdig klaar is. Bestrooi de varkenshaas met wat zout en leg deze vervolgens in een plastic diepvrieszak. Doe hier de marinade bij en zet weg voor minimaal 2 uur. Ik gebruik altijd een diepvrieszak zodat alle lucht er uit kan en het vlees optimaal met marinade verdeeld is.
Rijg de varkenshaas op de satéprikker en laat even uitlekken.
Als je de varkenshaas op de BBQ bereidt dan zou ik deze gereed maken voor direct grillen. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Laat de temperatuur oplopen tot 200°. Gril de varkenshaassaté in 5 tot 8 minuten gaar.
Doe je dit in een koekenpan dan bak je deze in wat olie met wat boter in 8 minuten ongeveer gaar.
Serveer de saté met wat peper in ringetjes gesneden en wat verse fijngesneden koriander.
INGREDIËNTEN
- 2 middelgrote uien
- 4 tenen knoflook
- 1/2 theelepel gemalen komijn
- verse gember (1 cm)
- 1/2 theelepel laos
- 1/2 theelepel kurkuma
- 3 theelepels sambal
- 1 theelepel witte wijnazijn
- 1 theelepel basterdsuiker
- 5 eetlepels ketjap manis
- Peper en zout
- Varkenshaas
- extra:
- rode peper
- koriander
- satéprikkers
INSTRUCTIES
Snij de uien fijn en rasp de knoflook en gember. Wij raspen altijd de knoflook en gember omdat het op deze wijze veel beter verspreid en opgenomen kan worden. Meng vervolgens in een kom de rest van de ingrediënten. Klop het even goed door zodat alles goed gemengd is.
Snij van de varkenshaas in evengrote stukken. Dit zorgt er voor dat alles gelijktijdig klaar is. Bestrooi de varkenshaas met wat zout en leg deze vervolgens in een plastic diepvrieszak. Doe hier de marinade bij en zet weg voor minimaal 2 uur. Ik gebruik altijd een diepvrieszak zodat alle lucht er uit kan en het vlees optimaal met marinade verdeeld is.
Rijg de varkenshaas op de satéprikker en laat even uitlekken.
Als je de varkenshaas op de BBQ bereidt dan zou ik deze gereed maken voor direct grillen. Wil je weten hoe ik dat doe? Kijk dan op deze special. Laat de temperatuur oplopen tot 200°. Gril de varkenshaassaté in 5 tot 8 minuten gaar.
Doe je dit in een koekenpan dan bak je deze in wat olie met wat boter in 8 minuten ongeveer gaar.
Serveer de saté met wat peper in ringetjes gesneden en wat verse fijngesneden koriander.