The green spirit: lekkerste bonbon van Nederland.

door Mr. in the Kitchen

Toen ik deze week door de markthal liep, viel mijn oog op de winkel van De Patissier. In zijn etalage lagen 7 zeer mooie bonbons, gepresenteerd op een plankje van chocola. Deze bonbon, the green spirit, is verkozen tot lekkerste bonbon van Nederland. Een wedstrijd waaraan de top van de Nederlandse chocolatiers deelnemen en het tegen elkaar opnemen.

Ik ben erg dol op chocolade en de laatste tijd ben ik een beetje op zoek naar leuke en originele bonbons. En als je dan de lekkerste bonbon van Nederland tegenkomt, mag je deze natuurlijk niet laten liggen.

De bonbon word in een zeer luxe verpakking verkocht. Voor 14,95 ben je in het bezit van 7 mooi gepresenteerde bonbons. Het “tafeltje” waarop de bonbons geplaatst zijn is ook geheel van chocolade. De verwachtingen zijn dan ook hoog als je deze bonbon in je mond stopt. Je proeft mooi een zuurtje, wat zoet en ook een krokant gedeelte: een verfijnde bonbon. Persoonlijk ga ik toch liever voor een bonbon met een echte chocolade smaak. Dat miste ik hier een beetje. Maar ik begrijp zeker waarom The Green Spirit is verkozen tot lekkerste bonbon van Nederland.

De lekkerste bonbon van Nederland is een wedstrijd die eens in de twee jaar word uitgeschreven en onthult iedere keer weer een karakteristieke unieke bonbon. Dit jaar ging Boudewijn Nijmeijer er met de winst ervandoor. Nijmeijer won in 2014 al de “The Dutch Pastry award” voor beste patissier van Nederland. De bonbon word beoordeeld op zes criteria: Originaliteit, aantal en juistheid van gebruikte technieken, uiterlijk, structuur van het interieur en smaak.

The green spirit:

Intens genieten van een bolvormige bonbon met een uniek design. Het eerst wat opvalt bij het proeven van deze bonbon is de frisse smaak van de gewaagde combinatie Yuzu en Sinaasappel in een blonde citrus karamel. In het hart van de bonbon vindt u een rijke ganache van Jamaicaanse pepers en kaneel welke de bonbon een warm kruidig aroma geeft met een licht pittige ondertoon. Pecannoten en stukjes nougat geven de krokante bite. De onderkant wordt afgesloten met een laagje Grand Cru melkchocolade.

 

The green spirit bonbon nederland lekkerste

The green spirit ontleed

 

Deze recepten zijn ook lekker!